Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ευρωπαϊκή Πίστη: Έληξε η δημόσια προαιρετική πρόταση - Στο 88,56% η συμμετοχή της Allianz - Ποιοι πούλησαν

Ευρωπαϊκή Πίστη:  Έληξε η δημόσια προαιρετική πρόταση - Στο 88,56% η συμμετοχή της Allianz - Ποιοι πούλησαν
Έληξε η προαιρετική δημόσια πρόταση της Allianz
Σχετικά Άρθρα

Στο 88,56% έχει φτάσει η συμμετοχή της Allianz στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστης μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηρικής μεταβίβασης μετοχών σε εφαρμογή της συμφωνίας εξαγοράς που είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο την περασμένη Παρασκευή 29/7 και της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που έληξε σήμερα 1/8 και ανακοινώθηκαν από την εταιρεία οι βασικοί μέτοχοι και τα συνδεδεμένα πρόσωπα που πούλησαν τις συμμετοχές στους στην Allianz.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Πϊστης,  κύριος Χρήστος Γεωργακόπουλος, που μεταβίβασε στην Allianz μερίδιο 27% το οποίο κατείχε στην Ευρωπαϊκή Πίστη, η European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), που μεταβίβασε μερίδιο 15,545% και ο μέτοχος Σταύρος Λεκκάκος που μεταβίβασε το 15,545%.

Αναλυτικότερα οι χρημαστιστηριακές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Πίστης αναφέρουν:

Η Εταιρία Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ ενημερώνει ότι σύμφωνα με την σχετική γνωστοποίηση που έλαβε, έλαβαν χώρα οι ακόλουθες σημαντικές μεταβολές στα ποσοστά συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο και στα δικαιώματα ψήφου επί των μετοχών της Εταιρίας, απόρροια της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης της Εταιρείας Allianz S.E. που ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 και ώρα Ελλάδος 08:00 π.μ. έληξε την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα:

Ο μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, κύριος Χρήστος Γεωργακόπουλος, πούλησε στις 28/07/2022, 7.176.258 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, άμεσης και έμμεσης ιδιοκτησίας. Μετά την ως άνω μεταβίβαση το ποσοστό της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής του κύριου Γεωργακόπουλου επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας ανήλθε από 27,039% σε 0,000%.

Η Εταιρία European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), πούλησε 4.125.552 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, άμεσης ιδιοκτησίας. Μετά την ως άνω μεταβίβαση το ποσοστό της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής της εταιρίας European Bank for Reconstruction and Development επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας ανήλθε από 15,545% σε 0,000%.

Ο μέτοχος κύριος Σταύρος Λεκκάκος, πούλησε στις 28/07/2022, 2.350.000 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, άμεσης και έμμεσης ιδιοκτησίας. Μετά την ως άνω μεταβίβαση το ποσοστό της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής του κύριου Λεκκάκου επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας ανήλθε από 8,855% σε 0,000%.

Ο κύριος Νίκος Χαλκιόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου, προέβη την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 σε πώληση 453.350 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, έναντι 7,80 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παραπάνω μεταβίβαση ο κύριος Νίκος Χαλκιόπουλος δεν κατέχει πλέον μετοχές της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ.

Ο κύριος Στέφανος Βερζοβίτης, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, προέβη την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 σε πώληση 131.636 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, έναντι 7,80 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παραπάνω μεταβίβαση ο κύριος Στέφανος Βερζοβίτης δεν κατέχει πλέον μετοχές της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ.

Η κυρία Αγγέλα Ευθύμογλου, πρόσωπο συνδεδεμένο κατά την έννοια του Νόμου 3340/2005 με τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, κύριο Στέφανο Βερζοβίτη, προέβη την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 σε πώληση 132.000 Κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, έναντι 7,80 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παραπάνω μεταβίβαση η κυρία Αγγέλα Ευθύμογλου δεν κατέχει πλέον μετοχές της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ.

Ο κύριος Γεώργιος Διαμαντόπουλος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, προέβη την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 σε πώληση 100.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, έναντι 7,80 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παραπάνω μεταβίβαση ο κύριος Γεώργιος Διαμαντόπουλος δεν κατέχει πλέον μετοχές της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ.

Ο κύριος Χαράλαμπος Βαξεβάνης, Διευθυντής Λογιστηρίου της Εταιρίας, προέβη την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 σε πώληση 2.982 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, έναντι 7,80 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παραπάνω μεταβίβαση ο κύριος Χαράλαμπος Βαξεβάνης δεν κατέχει πλέον μετοχές της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ.

Ο κύριος Μηνάς Τζωρτζάκης, πρόσωπο συνδεδεμένο κατά την έννοια του Νόμου 3340/2005 με την υπεύθυνη αναλογίστρια της Εταιρίας, κυρία Αντωνία Μονογυιού, προέβη την Δευτέρα 1 Αυγούστου σε πώληση 5.000 Κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, έναντι 7,80 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παραπάνω μεταβίβαση ο κύριος Μηνάς Τζωρτζάκης δεν κατέχει πλέον μετοχές της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης