Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαύρος, παγωμένος χειμώνας στη Γερμανία - Στο 184%... ήδη η αύξηση στις τιμές φυσικού αερίου - Τριπλασιασμός

Μαύρος, παγωμένος χειμώνας στη Γερμανία - Στο 184%... ήδη η αύξηση στις τιμές φυσικού αερίου - Τριπλασιασμός
Η γερμανική κυβέρνηση εξήγησε ότι «λόγω της αβέβαιης και ασταθούς κατάστασης στις ενεργειακές αγορές», η εξέλιξη των τιμών τελικού χρήστη για το φυσικό αέριο, την ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστούν με ακρίβεια
Σχετικά Άρθρα

Σε σύγκριση με πέρυσι, οι τιμές του φυσικού αερίου στη Γερμανία έχουν τριπλασιαστεί, σύμφωνα με τήν εφημερίδα Der Tagesspiegel γεγονός που ήδη μαρτυρά τις επιπτώσεις από το ρωσικό embargo.
Σύμφωνα με την πύλη σύγκρισης δεδομένων Verivox, η αύξηση έχει ήδη φτάσει το 184% - και η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί...
Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυξημένες δαπάνες τους επόμενους μήνες, τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
Οι τιμές του φυσικού αερίου για κατανάλωση στη Γερμανία έχουν φτάσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ.
Ενώ το Βερολίνο είπε ότι δεν προβλέπονται περαιτέρω εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, η Verivox αναμένει ωστόσο ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Verivox, το επίπεδο τιμών του Αυγούστου 2021 σήμαινε ότι για ένα νοικοκυριό με ετήσια κατανάλωση 20.000 κιλοβατώρες, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ήταν κατά μέσο όρο 1.258 ευρώ.
Σε τρέχουσες τιμές, η ίδια οικογένεια θα έπρεπε να πληρώσει ήδη 3.568 ευρώ – μια «αύξηση 184%», εξηγεί η υπηρεσία.

Νέες αυξήσεις καθ'οδόν 

«Ωστόσο, η τιμή θα φτάσει πολύ υψηλότερα, καθώς οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου είναι επί του παρόντος πολύ υψηλότερες από αυτό το επίπεδο », αναλύει η υπηρεσία.
Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για περαιτέρω αυξήσεις τιμών τους επόμενους μήνες.
Επιπλέον, υπάρχει μια εισφορά φυσικού αερίου που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, η οποία έχει σχεδιαστεί για να μετατοπίσει το πρόσθετο κόστος των εισαγωγέων λόγω της έλλειψης προμηθειών από τη Ρωσία σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου, εξήγησε η Verivox.
Έτσι, για μια οικογένεια με ετήσια κατανάλωση 20 χιλιάδες κιλοβατώρες , «αυτό σημαίνει πρόσθετο κόστος ύψους 357 € έως 1.190 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ», σημειώνει η Der Tagesspiegel, επικαλούμενη στοιχεία από την πύλη Verivox.
Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση εξήγησε ότι «λόγω της αβέβαιης και ασταθούς κατάστασης στις ενεργειακές αγορές», η εξέλιξη των τιμών τελικού χρήστη για το φυσικό αέριο, την ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστούν με ακρίβεια.
Στην απάντησή της σε μια μεγάλη έρευνα από την κοινοβουλευτική ομάδα CDU/CSU στην Bundestag, η κυβέρνηση ανέφερε επίσης σχέδια για «δύο ευρέως και κοινωνικά ισορροπημένα πακέτα βοήθειας» για τους πολίτες, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης