Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέσσερα φορτηγά πλοία με αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν από την Ουκρανία

Τέσσερα φορτηγά πλοία με αγροτικά προϊόντα  αναχώρησαν από την Ουκρανία
Πάνω από 160.000 τόνους αραβόσιτου και άλλων προϊόντων έχουν φορτωθεί στα τέσσερα φορτηγά πλοία

Τέσσερα πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν την Κυριακή (7/8/2022) από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών της χώρας διά θαλάσσης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Ουκρανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι.
Πάνω από 160.000 τόνους αραβόσιτου και άλλων προϊόντων έχουν φορτωθεί στα τέσσερα φορτηγά πλοία.
Η επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών γίνεται υπό την εποπτεία του κοινού συντονιστικού κέντρου (JCC) στην Κωνσταντινούπολη.
Τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία μεσολάβησαν τον περασμένο μήνα για την επίτευξη της συμφωνίας ύστερα από προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Εθνών για πιθανό ξέσπασμα λιμού σε περιοχές του κόσμου λόγω της παύσης των αποστολών σιτηρών από την Ουκρανία.
Πριν από την εισβολή, η Ρωσία και η Ουκρανία αντιστοιχούσαν από κοινού περίπου στο ένα τρίτο των παγκόσμιων εξαγωγών σίτου.

Πέντε πλοία

Το JCC ανακοίνωσε ότι έδωσε την έγκρισή του προκειμένου συνολικά πέντε πλοία να πλεύσουν στον διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας: τέσσερα πλοία, με αναχώρηση από το Τσορνομόρσκ και την Οδησσό μεταφέροντας 161.084 τόνους προϊόντων, και ένα πλοίο που θα πλεύσει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Τα πλοία που αναχώρησαν από ουκρανικά λιμάνια περιλαμβάνουν το Glory, με φορτίο 66.000 τόνους αραβοσίτου και προορισμό την Κωνσταντινούπολη, καθώς το Riva Wind, φορτωμένο με 44.000 τόνους αραβοσίτου, με κατεύθυνση το Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα δύο άλλα σκάφη που αναχώρησαν από την Ουκρανία ήταν το Star Helena, με φορτίο 45.000 τόνους αλεύρων και προορισμό την Κίνα, και το Mustafa Necati, που μεταφέρει 6.000 τόνους ηλιέλαιου και κατευθύνεται προς την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης