Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Επιτεύχθηκε εύθραυστη εκεχειρία - Προηγήθκε αιματοχυσία

Λωρίδα της Γάζας: Επιτεύχθηκε εύθραυστη εκεχειρία - Προηγήθκε αιματοχυσία
H παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επισημαίνει το δικαίωμά της να απαντήσει σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση


Η Αίγυπτος καλεί σε εκεχειρία από την Κυριακή (7/8/2022) στις 23:30 ανάμεσα στο Ισραήλ και την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, ανακοίνωσε αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.
«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας από τις 23:30 τοπική ώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Αμέσως μετά, η παλαιστινιακή οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες από την ώρα αυτή, σύμφωνα με την αιγυπτιακή έκκληση, αλλά επισημαίνει το δικαίωμά της να απαντήσει σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση.

Αιματοχυσία

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν την Κυριακή (7/8/2022) κατά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζ
ας, παρά τις πληροφορίες για πιθανότητα εφαρμογής εκεχειρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.
Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ την Παρασκευή (5/8), «41 Παλαιστίνιοι έπεσαν μάρτυρες, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, και 311 τραυματίσθηκαν» στην Λωρίδα της Γάζας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης