Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Δεν μιλάμε πλέον για ανοσία της αγέλης, διαχειρίσιμη η κατάσταση – Προσοχή το φθινόπωρο

Παγώνη: Δεν μιλάμε πλέον για ανοσία της αγέλης, διαχειρίσιμη η κατάσταση – Προσοχή το φθινόπωρο
Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων και στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια, ανέφερε η Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

«Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων και  στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια.
Υπογράμμισε δε, πως πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και υπενθύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν ότι μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.
«Γι’ αυτό λοιπόν, δεν μπορούμε να λέμε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τεστ μετά τις διακοπές

Η κα Παγώνη συνέστησε οι νέοι να κάνουν ένα κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, εξηγώντας ότι μπορεί να περάσουν τον ιό με δύο ημέρες πυρετό, ενώ για τα ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα στα σπίτια όπου επιστρέφουν μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά.
Τόνισε ότι η μετάλλαξη Omicron 5 είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί να μην είναι θανατηφόρα, αλλά και πολύ επικίνδυνη για άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
«Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης