Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης… του Μητσοτάκη από ξένα κέντρα ή απλά είναι ανόητο πολιτικό πυροτέχνημα;

Υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης… του Μητσοτάκη από ξένα κέντρα ή απλά είναι ανόητο πολιτικό πυροτέχνημα;
Το πολιτικό ολίσθημα Μητσοτάκη είναι καταστροφικό και μπορεί να τινάξει στον αέρα ότι έχτισε με πολιτικούς όρους τόσα χρόνια…

Στην αρχή ήταν ο Boris Johnson στην Βρετανία, ο πρώην πρωθυπουργός που εξωθήθηκε σε παραίτηση.
Εν συνεχεία ακολούθησε ο Mario Draghi ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης που είχε άδοξο τέλος.
Πολλοί έμμεσα ή άμεσα επιχείρησαν να συνδέσουν με την κατάρρευση των κυβερνήσεων της Βρετανίας και Ιταλίας με παρέμβαση του Putin του ρώσου Προέδρου ενώ στην Ιταλία επιχείρησαν να συνδέσουν την πτώση του Draghi με την Lega του Salvini.
Προφανώς και δεν αποδείχθηκε τίποτε, εικασίες, συνομωσίες αλλά όχι αποδείξεις…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός επικαλέστηκε με αφορμή τις υποκλοπές… ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης… από εξωτερικές δυνάμεις…
Η ουσία είναι ότι ο Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει δάκτυλος πίσω από τις υποκλοπές…για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του…

Μύθος ή πραγματικότητα;

Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει άλλοθι, έχει υποπέσει σε ένα τεράστιο πολιτικό λάθος. 
Η ΕΥΠ οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδος και ο άνθρωπος του γραφείου του πρωθυπουργού και συγγενής του παραιτήθηκαν.
Μάλιστα ο Δημητριάδης ανιψιός του Μητσοτάκη παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει ότι διεξάγονταν παρακολουθήσεις σε πολιτικά πρόσωπα.
Ωστόσο και ο Μητσοτάκης έκανε μια σοβαρή αποκάλυψη όταν δήλωσε στο διάγγελμα του ότι ήταν «νόμιμη η παρακολούθηση» και προφανώς η δήλωση αυτή αποτελεί μεγάλο πολιτικό λάθος του Μητσοτάκη.
Εάν λοιπόν ο ανιψιός του Μητσοτάκη ο Δημητριάδης παραιτείται για πολιτικούς λόγους και ο Μητσοτάκης αναγνωρίζει ότι οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες… τα σενάρια περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης από ξένη δύναμη π.χ. Ρωσία… δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ανόητο πολιτικό πυροτέχνημα.
Τα πράγματα είναι απλά.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση γιατί αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε μηχανισμός παρακολουθήσεων με επίκεντρο τον Ανδρουλάκη τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Όταν αγοράστηκε το λογισμικό παρακολουθήσεων και δημιουργήθηκε η εταιρία που ανέλαβε την αγορά… δεν υπήρχε πόλεμος στην Ουκρανία.
Οπότε ο Μητσοτάκης αντί να δηλώσει δημόσια ότι έκανε λάθος για το μεγάλο πολιτικό και συνταγματικό του ατόπημα… επιχειρεί με αβάσιμα επιχειρήματα να δικαιολογήσει… τα αδικαιολόγητα.
Προφανώς και δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Ρωσίας, ο Μητσοτάκης δεν είναι θύμα πλεκτάνης αλλά θύμα μιας απερίσκεπτης και απαράδεκτης απόφασης… να παρακολουθούνται πολιτικοί αντίπαλοι.
Ο Μητσοτάκης θα έχει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα και οι πολιτικές συνέπειες θα είναι πολύ επώδυνες από αυτό το ολισθηρό λάθος.
Ο Μητσοτάκης όχι απλά θα χάσει την αυτοδυναμία, αυτό είναι γεγονός αλλά θα απομονωθεί από όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα και πολιτικά θα τεθεί στο περιθώριο ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα…
Το πολιτικό ολίσθημα Μητσοτάκη είναι καταστροφικό και μπορεί να τινάξει στον αέρα ότι έχτισε με πολιτικούς όρους τόσα χρόνια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης