Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊβάν: Καταγγέλλει ότι η Κίνα ετοιμάζεται για εισβολή - Επιχείρηση μεταβολής του status quo

Ταϊβάν: Καταγγέλλει ότι η Κίνα ετοιμάζεται για εισβολή - Επιχείρηση μεταβολής του status quo
O κινεζικός στρατός θα συνεχίσει τα γυμνάσια γύρω από τη νήσο και σήμερα
Σχετικά Άρθρα

H Κίνα προχώρησε στα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν για να «προετοιμάσει» εισβολή και να «μεταβάλει το status quo» στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, με την επίσκεψη της Nancy Pelosi στο νησί να αποτελεί απλώς μία πρόφαση, καταγγέλλει η κυβέρνηση. 
«Η Κίνα χρησιμοποιεί τα γυμνάσια και τον στρατιωτικό οδικό χάρτη της για να προετοιμάσει εισβολή στην Ταϊβάν», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν, Joseph Wu, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ταϊπέι.
«Η αληθινή πρόθεση της Κίνας είναι να μεταβάλει το status quo στο στενό της Ταϊβάν και σε όλη την περιοχή», συνέχισε.

Πρόσχημα η επίσκεψη Pelosi

Το Πεκίνο αναζητούσε προσχήματα για να προχωρήσει σε γυμνάσια και η επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi του έδωσε την ευκαιρία, υποστήριξε ακόμη ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ταϊβάν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Κατά την άποψη του, ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια της Κίνας να κατατρομοκρατήσει την Ταϊβάν είναι να επιδειχθεί ότι η νήσος δεν εκφοβίζεται.
Χαρακτήρισε τα γυμνάσια γύρω από τη νήσο κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρεμπόδισαν την κίνηση σε μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς στον κόσμο.
Τουλάχιστον 20 πολεμικά πλοία της Κίνας και της Ταϊβάν παρέμεναν νωρίτερα σήμερα κοντά στη διάμεση γραμμή στο στενό και κάποια κινεζικά αποπειράθηκαν να την περάσουν, είπε μη κατονομαζόμενη πηγή ενήμερη σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η ίδια πηγή είπε πως αρκετά κινεζικά πολεμικά συνεχίζουν να επιχειρούν στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν.

Η Κίνα συνεχίζει τα στρατιωτικά γυμνάσια

Σύμφωνα με το Reuters, ο κινεζικός στρατός θα συνεχίσει τα γυμνάσια γύρω από τη νήσο και σήμερα.
Η Κίνα θεωρεί τη νήσο περίπου 23 εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει δική της, αυτόνομη κυβέρνηση, αποσκιρτήσασα επαρχία της προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί. Η Ταϊβάν παραμένει αυτόνομη από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου (1949).
Η Ταϊβάν ξεκίνησε τις δικές της στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά την Τρίτη, στην κομητεία Pingtung στα νότια του κύριου νησιού.
Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για την προσομοίωση αμυντικών επιχειρήσεων έναντι επίθεσης στο νησί.
Eκπρόσωπος του στρατού της Ταϊβάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί από πριν.
Η Ταϊβάν πραγματοποιεί ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις, παραδοσιακά αυτή την εποχή του χρόνου.
Την εβδομάδα πριν από την επίσκεψη της Pelosi, οι μεγάλες πόλεις διεξήγαγαν ασκήσεις αεροπορικής επιδρομής για όλους τους πολίτες και πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις σε ξηρά και θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης