Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συνέβη στο αεροδρόμιο Saki στην Κριμαία; - Εξερράγησαν πυρομαχικά λόγω πυρασφάλειας ή Ουκρανικό χτύπημα;

Τι συνέβη στο αεροδρόμιο Saki στην Κριμαία; - Εξερράγησαν πυρομαχικά λόγω πυρασφάλειας ή Ουκρανικό χτύπημα;
Τα γεγονότα είναι ότι στο αεροδρόμιο Saki στην Κριμαία από όπου καθημερινά φεύγουν ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα για να βομβαρδίσουν στην Ουκρανία σημειώθηκαν 10 εκρήξεις

Όπως και στην περίπτωση του ρωσικού πολεμικού πλοίου που ήταν η ναυαρχίδα στην Μαύρη θάλασσα και βυθίστηκε μετά από χτύπημα των Ουκρανών… αν και αρχικώς υπήρχαν αντικρουόμενες πληροφορίες… έτσι και στην περίπτωση του αεροδρομίου Saki στην Κριμαία… υπάρχει συσκότιση για το τι πραγματικά συνέβη.
Τα γεγονότα είναι ότι στο αεροδρόμιο Saki στην Κριμαία από όπου καθημερινά φεύγουν ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα για να βομβαρδίσουν στην Ουκρανία σημειώθηκαν 10 εκρήξεις.
Κατά τις ρωσικές δυνάμεις η αιτία των εκρήξεων ήταν θέματα πυρασφάλειας, δεν λειτούργησαν ορισμένα συστήματα και εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκες πυρομαχικών.
Η Ουκρανική πλευρά ωστόσο, αναφέρει ότι βομβάρδισε την αεροπορική βάση Saki…
Με δεδομένο ότι απέχει σχεδόν 200 χιλιόμετρα μακριά από τα κύρια οπλικά συστήματα της Ουκρανίας… θεωρείται απίθανο να ταξιδέψει πύραυλος από την Ουκρανία με κατεύθυνση προς την Κριμαία χωρίς να τον αναγνωρίσουν τα ρωσικά ραντάρ και η αεράμυνα.
Ωστόσο τελευταία υπάρχουν πληροφορίες ότι οι αμερικανοί έχουν χορηγήσει στους Ουκρανούς συστήματα παρεμβολών στα ρωσικά ραντάρ…

Τι είναι γνωστό για τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο Saki κοντά στη Novofedorovka στην Κριμαία

H βασική αιτία για την έκρηξη πολλών πυρομαχικών στο αεροδρόμιο Saki, θεωρείται μόνο η παραβίαση των απαιτήσεων πυρασφάλειας.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις, στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα πυρομαχικά χτυπήθηκαν από Ουκρανικό πύραυλο.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε την έκρηξη πολλών πυρομαχικών της αεροπορίας στο έδαφος του αεροδρομίου Saki, που βρίσκεται στην περιοχή Novofedorovka στην Κριμαία.
Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν ζημιές στον εξοπλισμό της αεροπορικής βάσης.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Saki κοντά στο χωριό Novofedorovka, στην περιοχή Saki, χρησιμοποιείται για τη βάση της αεροπορίας του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας - αεροσκάφη και ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένης της ναυτικής αεροπορίας.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι χτύπησε την αεροπορική βάση της Ρωσίας στην Κριμαία: «Είναι μόνο η αρχή»

Ανώτερος ουκρανικός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν τη ρωσική βάση στην Κριμαία με πυραύλους, όπως τονίζουν οι New York Times.
«Ήταν μια αεροπορική βάση από την οποία αναχωρούσαν τακτικά αεροπλάνα για επιθέσεις στην νότια Ουκρανία».
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής προεδρίας Mykhailo Podolyak έγραψε:
«Το μέλλον της Κριμαίας θα είναι να μετατραπεί σε ένα μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας, ένα εθνικό πάρκο με μοναδική φύση και παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.
Δεν είναι στρατιωτική βάση για τρομοκράτες.
Αυτό είναι μόνο η αρχή»

Τι πραγματικά συνέβη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Saki;

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και 6 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα μπαράζ εκρήξεων στο αεροδρόμιο Saki κοντά στη Novofedorovka στην Κριμαία, όπου πυροδοτήθηκαν πυρομαχικά της αεροπορίας.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στις 15:20 ώρα Μόσχας, πολλά πυρομαχικά της αεροπορίας εξερράγησαν στο έδαφος του αεροδρομίου.
Αρκετές εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης από τις τοπικές αρχές συνολικά 10 εκρήξεις.

Πηγή στο στρατιωτικό τμήμα ανέφερε ότι η κύρια αιτία της έκρηξης ήταν η παραβίαση των απαιτήσεων πυρασφάλειας.
Σύμφωνα με τους ρώσους το αεροδρόμιο Novofedorovka δεν χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους.
Ο εξοπλισμός της αεροπορίας στο αεροδρόμιο δεν υπέστη ζημιές, τόνισε το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα.
Smoke rises after explosions were heard from the direction of a Russian military airbase near Novofedorivka, Crimea August 9, 2022. REUTERS/Stringer
CRIMEA, RUSSIA – AUGUST 9, 2022: Smoke rises after an explosion in the village of Novofedorovka. The Saki air base used by the Russian Defence Ministry, including for naval aviation, is located near the village of Novofedorovka. Stringer/TASSРоссия. Республика Крым. Вид на поселок Новофедоровка, где произошли взрывы. Около поселка Новофедоровка находится военный аэродром Саки, который используется для базирования авиации Минобороны РФ - самолетов и вертолетов, в том числе морской авиации. Стрингер/ТАСС

2022-08-09T134154Z_1156021019_RC21TV99BL5H_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-AIRBASE-U301207692963OkD-U401567345069bYE-600x313IlSole24Ore-Web.JPG
novofmap.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης