Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αυξάνει το ανεκτέλεστο η ΕΚΤΕΡ – Τα τελευταία έργα και η πορεία της μετοχής στο χρηματιστήριο

Αυξάνει το ανεκτέλεστο η ΕΚΤΕΡ – Τα τελευταία έργα και η πορεία της μετοχής στο χρηματιστήριο
Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 14,2 εκατ. ευρώ είναι μάλλον χαμηλή, αν ειδικά μπορέσει μέσω των έργων που έχει αναλάβει να βελτιώσει την κερδοφορία του 2021

Μπορεί το… παιχνίδι να έχει περιοριστεί αυστηρά σε λίγες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς ο περιορισμένος τζίρος και η μικρή συμμετοχή επενδυτών, λόγω καλοκαιριού, να μην αφήνει περιθώρια να δραστηριοποιηθούν πολλές μετοχές, ωστόσο, υπάρχουν λίγες που προσπαθούν να ξεχωρίσουν.
Είτε μέσω ειδησεογραφίας, είτε λόγω θεμελιωδών μεγεθών, είτε λόγω και των δύο, κάποιοι τίτλοι κινούνται υψηλότερα το τελευταίο διάστημα, ενώ και η διαγραμματική τους εικόνα έχει ενδιαφέρον.
Η ΕΚΤΕΡ προσπαθεί εδώ και λίγες εβδομάδες να σπάσει κρίσιμα σημεία, ενώ έχει απομακρυνθεί από τα χαμηλά της. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη στήριξη που έχει κάτω από το 1 ευρώ και όσοι τοποθετήθηκαν έχουν καλή υπεραξία.
Η εισηγμένη βρίσκεται στο επίκεντρο, των λιγοστών επενδυτών που ασχολούνται με τις μικρομεσαίες μετοχές, λόγω των έργων που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα και αυξάνουν σημαντικά το ανεκτέλεστό της.
Επιπλέον, ο ισολογισμός έδειχνε ήδη πως η αποτίμηση ήταν χαμηλή, την ώρα που οι προοπτικές για τον κατασκευαστικό κλάδο είναι θετικές, σύμφωνα με αναλυτές.

Το ανεκτέλεστο αυξάνεται

 Στο τέλος του 2021 είχε ανεκτέλεστο 26 εκατ. ευρώ και εξασφάλιζε τη δραστηριότητα του ομίλου για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, σύμφωνα με την εταιρεία.
Από τότε όμως έχει υπογράψει και άλλες συμβάσεις όπως αυτή που ανακοίνωσε προχθές μαζί με την ΕΡΤΕΚΑ αναλαμβάνοντας τα δίκτυα των περιοχών Φιλοθέης-Κηφισιάς και Πύργου, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς με κύριο του έργου τον ΔΕΔΔΗΕ και με συμμετοχή από την ΕΚΤΕΡ 50%.
Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ με χρόνο αποπεράτωσης τους 48 μήνες και 42,1 εκατ. ευρώ τον ίδιο χρόνο αποπεράτωσης.
Την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε έργο 6,7 εκατ. ευρώ για επέκταση, αναδιαρρύθμιση, επισκευή και βελτίωση εγκαταστάσεων του κρατικού αερολιμένα Χίου.
Στις 20 Ιουλίου είχε ανακοινώσει έργο ύψους 18,5 εκατ. ευρώ για τα Η.Α.Ε, προκειμένου να κατασκευάσει εγκαταστάσεις εντός του χώρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για εκπαίδευση και αξιολόγηση προσωπικού.
Το έργο έχει χρόνο αποπεράτωσης 10 μήνες.
Επίσης έχει αναλάβει το έργο στο Ελληνικό για τη μετεγκατάσταση συλλόγων ΑΜΕΑ ύψους 15,8 εκατ. ευρώ, αλλά και έργο για την Blue Iris ύψους 3,8 εκατ. ευρώ για έργο στη Μύκονο.
Τέλος τον περασμένο Απρίλιο είχε ανακοινώσει σύμβαση έργου 69,5 εκατ. ευρώ για την ΕΥΔΑΠ ως μέλος κοινοπραξίας με ποσοστό 25% .

Μια ματιά στα θεμελιώδη

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 14,2 εκατ. ευρώ για τη μικρή κατασκευαστική εταιρεία είναι μάλλον χαμηλή, αν ειδικά μπορέσει μέσω των έργων που έχει αναλάβει να βελτιώσει   την κερδοφορία του 2021 που ήταν στις 925 χιλ. ευρώ (p/e 15,5x) και θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι από τις λίγες κατασκευαστικές με κέρδη.
Ο καθαρός δανεισμός είναι ελάχιστος, ενώ υπάρχει μία σημαντική απαίτηση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από εκτέλεση ιδιωτικού έργου για το οποίο υπάρχει προσημείωση ακινήτου και η οποία αν εισπραχθεί θα βελτιώσει τον ισολογισμό.
Επιπλέον υπάρχει μία μεγάλη έκταση στην Πάρο, που η εταιρεία θέλει να εκμεταλλευτεί.
Σημειώνεται πως η μετοχή από τις αρχές Ιουλίου έχει άνοδο περίπου 32%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης