Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πουλάει μερίδιο στην Tesla ο Elon Musk - Οι φόβοι για αποχώρηση και τα μετρητά των 16 δισ.

Πουλάει μερίδιο στην Tesla ο Elon Musk - Οι φόβοι για αποχώρηση και τα μετρητά των 16 δισ.

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk βρίσκεται εν μέσω νομικής μάχης με το Twitter

Σχετικά Άρθρα
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, πούλησε 7,92 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας περίπου 6,88 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις σχετικές υποχρεωτικές ενημερώσεις στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC).

Οι συναλλαγές του πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5 και 9 Αυγούστου, σύμφωνα με τις καταθέσεις της SEC, μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla το 2022 στις 4 Αυγούστου στο Ώστιν του Τέξας.
Ωστόσο οι ανησυχίες γιγαντώθηκαν για τις προθέσεις του Musk, καθώς νωρίτερα φέτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «δεν είχε προγραμματίσει περαιτέρω πωλήσεις TSLA» μετά τις 28 Απριλίου.
Εκείνη την εβδομάδα, οι καταθέσεις της SEC αποκάλυψαν ότι ο Musk είχε πουλήσει ένα πακέτο μετοχών αξίας περίπου 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η νομική διαμάχη με το Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος βρίσκεται εν μέσω νομικής μάχης με το Twitter, τον κολοσσό κοινωνικής δικτύωσης που συμφώνησε να αποκτήσει τον Απρίλιο για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια ή 54,20 δολάρια ανά μετοχή.
Εν μέσω της συνολικής πτώσης της αγοράς, η τιμή της μετοχής του Twitter και η τιμή των μετοχών της Tesla έχουν σημειώσει σημαντικές απώλειες.
Ο Musk έχει αναφέρει ότι τερματίζει τη συμφωνία και κατηγόρησε το Twitter ότι δεν του παρείχε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην εξαγορά.
Κατηγόρησε επίσης το Twitter ότι υποτίμησε τον αριθμό των bots, των spam και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα του.
Την περασμένη Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 όμως το Twitter απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Musk ότι είχε εξαπατηθεί προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι ήταν «αβάσιμος και αντίθετος με την πραγματικότητα».
«Σύμφωνα με τον Musk, -ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών, με συμβούλους τραπεζιτές και δικηγόρους της Wall Street- εξαπατήθηκε από το Twitter για να υπογράψει τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων.
Αυτή η ιστορία είναι τόσο αβάσιμη και αντίθετη με την πραγματικότητα όσο ακούγεται», αναφέρεται στην κατάθεση την οποία δημοσίευσε το Twitter την περασμένη Πέμπτη (4/8).
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla με τη σειρά του κατέθεσε αγωγή εναντίον του Twitter στις 29 Ιουλίου, κλιμακώνοντας έτσι τη νομική αντιδικία στην προσπάθειά του να αποχωρήσει από την συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης