Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - Έχουν περισυλλεγεί 29 από τα 80 άτομα

Ρόδος: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - Έχουν περισυλλεγεί 29 από τα 80 άτομα
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, όλοι άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη, έχουν περισυλλεγεί σώοι 29 από τους 80 συνολικά επιβαίνοντες ενός σκάφους που βυθίστηκε.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 αλλοδαποί επιβαίνοντες, βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και βυθίστηκε.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, όλοι άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ κατά δήλωσή τους στο σκάφος επέβαιναν περίπου 80 άτομα, από τους οποίους ένας μικρός αριθμός κατά τη διάρκεια της περισυλλογής φορούσε σωσίβια.
Το σκάφος, σύμφωνα με τους ίδιους, είχε ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Η επιχείρηση διάσωσης

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τη θάλασσα επιχειρούν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο SUPER PUMA. Για το συμβάν ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για τη διάσωσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης