Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trading στη Wall Street έκανε ο σύζυγος της Pelosi μία ημέρα πριν την επίσκεψη στην Ταϊβάν - Υποψία σκανδάλου εσωτερικής πληροφόρησης

Trading στη Wall Street έκανε ο σύζυγος της Pelosi μία ημέρα πριν την επίσκεψη στην Ταϊβάν - Υποψία σκανδάλου εσωτερικής πληροφόρησης

Οι Δημοκρατικοί συναλλάσσονται μετοχές τεχνολογίας και οι Ρεπουμπλικανοί μετοχές ενέργειας

Σχετικά Άρθρα
Στις 9 Αυγούστου, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο προετοιμασίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Biden υπέγραψε τον νόμο CHIPS.

Το Κογκρέσο ενέκρινε την πολιτική για την ενίσχυση των κατασκευαστών ημιαγωγών που εδρεύουν στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021, αλλά δεν του διέθεσε κανένα προϋπολογισμό μέχρι τώρα.
Το νομοσχέδιο ήρθε μάλιστα σε μια περίοδο αυξημένης εξάρτησης από εταιρείες των ΗΠΑ όπως η Apple, η Qualcomm ή η NVIDIA από τους κατασκευαστές τσιπ της Ταϊβάν.
Αυτό όμως που έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι η ο σύζυγος της Προέδρου της Βουλής Nancy Pelosi, πούλησε 25.000 μετοχές της εταιρείας από το χαρτοφυλάκιό του, μία ημέρα πριν περάσει το Κογκρέσο για δεύτερη φορά το νόμο CHIPS.
Και όπως δείχνουν τα στοιχεία της Statista που βασίζεται σε δεδομένα από το Capitol Trades, η NVIDIA δεν ήταν η μόνη μετοχή που προσέλκυσε αυξημένη προσοχή από τους νομοθέτες των ΗΠΑ το περασμένο έτος.
Infographic: What's Trading on Capitol Hill? | Statista

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται μετοχές Big Tech όπως η Microsoft, η Apple και η Alphabet, των οποίων ο όγκος συναλλαγών ανήλθε σε 129,6 εκατομμύρια δολάρια, 8,3 εκατομμύρια δολάρια και 7,0 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αντίστοιχα.
Με την Antero Midstream και τη Shell Midstream Partners, οι 8 κορυφαίες διαπραγματεύσιμες μετοχές περιλαμβάνουν δύο λίστες που θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως "αριστερές" αν όχι για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι συνεργάτες της Shell Midstream, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, «κατέχουν, εκμεταλλεύονται, αναπτύσσουν και εξαγοράζουν Chip», ενώ η Antero Midstream εστιάζει στην «παραγωγή φυσικού αερίου και NGL στη λεκάνη των Αππαλαχίων».
Είναι ενδιαφέρον ότι και οι δύο μετοχές διαπραγματεύτηκαν μόνο από Ρεπουμπλικάνους το περασμένο έτος, με την πλειονότητα της εμπορικής δραστηριότητας να προέρχεται από τον Ρεπουμπλικανό της Βουλής, Mark Green από το Τενεσί, έναν αξιοσημείωτο αντίπαλο της θεωρίας της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Εσωτερική πληροφόρηση

Οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για τα επερχόμενα νομοσχέδια σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες διαπραγμάτευσης μετοχών θα μπορούσαν, θεωρητικά, να χρησιμοποιούν παρανόμως εμπιστευτικές πληροφορίες.
Η συζήτηση για τη νομιμότητα ή την παρανομία του ήταν εδώ και καιρό βασικό στοιχείο του χρηματιστηρίου.
Ωστόσο, η πρακτική χάνεται της προσοχής στις καθημερινές εμπορικές δραστηριότητες.
Ενώ ο αποκαλούμενος νόμος STOCK που απαγορεύει την εμπορία τίτλων με βάση μη δημόσιες πληροφορίες υπογράφηκε σε νόμο το 2012, αλλά τα πρόστιμα που συνδέονται με μια παραβίαση είναι συχνά μικρά.
Ήδη στο μικροσκόπιο των αρχών είναι 67 πολιτικοί που δεν συμμορφώνονται με το νόμο με το Κογκρέσο να έχει θέσει θέμα μέτρων που θα απαγόρευαν σε όλους τους ομοσπονδιακούς νομοθέτες να διαπραγματεύονται μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης