Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γ. Μαντζουράνης για υποκλοπές: Προσπάθεια συσκότισης των παράνομων παρακολουθήσεων

Γ. Μαντζουράνης για υποκλοπές: Προσπάθεια συσκότισης των παράνομων παρακολουθήσεων
Ο δικηγόρος κάνει λόγο για απολογητικό «τζιτζικοδιάγγελμα» του πρωθυπουργού, στο οποίο όμως «δεν είπε όμως τίποτα για την ταμπακιέρα, δηλαδή καμία λέξη για το ποιος, πώς και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ύποπτο για την εθνική ασφάλεια

Την άποψη πως η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πλήττει το σκληρό πυρήνα του δημοκρατικού κράτους δικαίου εκφράζει ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης. Σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο 105,5» αναφέρει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών με κάθε μέσο.
Καθυστερεί να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή καθώς και την Ολομέλεια της Βουλής, για να κερδίσει χρόνο και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με κόλπα».
Ο δικηγόρος κάνει λόγο για απολογητικό «τζιτζικοδιάγγελμα» του πρωθυπουργού, στο οποίο όμως «δεν είπε όμως τίποτα για την ταμπακιέρα, δηλαδή καμία λέξη για το ποιος, πώς και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ύποπτο για την εθνική ασφάλεια. Και χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επέβαλε την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη».
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Μαντζουράνης στην εισαγγελική έρευνα. «Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενεργεί αυτοπροσώπως προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει ποιοι διέρρευσαν πληροφορίες για τις επίμαχες παράνομες παρακολουθήσεις, που -ως παραβίαση της προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων- είναι κακούργημα και -ως παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών- είναι πλημμέλημα» λέει.
«Με άλλες λέξεις, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναζητεί να βρει όσους πληροφόρησαν την κοινή γνώμη για την διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων σε βάρος συγκεκριμένων πολιτών αντί να ψάχνει να εντοπίσει και να διώξει ποινικά τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, δηλαδή τα πρόσωπα, που διέπραξαν τα ως άνω εγκλήματα. Εν ολίγοις, ψάχνει να βρει ποιοι αποκάλυψαν και όχι ποιοι διέπραξαν τα εγκλήματα!» προσθέτει.
Με αφορμή την κλήση Τέλλογλου για κατάθεση, κ. Μαντζουράνης μιλάει για «σωσίβιο» έτσι ώστε «η ούτως ή άλλως -μονομερής εισαγγελική έρευνα- να ανοίξει διάπλατα το δρόμο του συμψηφισμού των υποκλοπών, της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης».
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βρίσκει σωσίβιο σε ένα Tweet του Τάσου Τέλογλου για δήθεν παρακολούθηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2018 έτσι ώστε η ούτως ή άλλως -μονομερής εισαγγελική έρευνα- να ανοίξει διάπλατα το δρόμο του συμψηφισμού των υποκλοπών, της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ωστόσο, όπως λέει ο δικηγόρος, «όλη αυτή η προσπάθεια σκόνταψε και ανετράπη με τις δημόσιες δηλώσεις του Τάσου Τέλογλου, ο οποίος μετά την ένορκη κατάθεση του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε δήλωσε ή έστω υπαινίχθηκε παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018».
Και καταλήγει ο κ. Μαντζουράνης: «Η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ένα διαρκές διακύβευμα αγώνων των δημοκρατικών πολιτών και των δημοκρατικών κομμάτων, δηλαδή πάντοτε είναι ένα διαρκές ζητούμενο και όχι ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης