Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημο: Το σχέδιο ελέγχου covid της Γερμανίας για το φθινόπωρο - Ξανά μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού με... χρώματα

Επίσημο: Το σχέδιο ελέγχου covid της Γερμανίας για το φθινόπωρο - Ξανά μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού με... χρώματα
Η Γερμανία γνωστοποίησε ήδη το... σχέδιο της
Σχετικά Άρθρα

Το φθινόπωρο του κορωνοϊού... πλησιάζει - και μαζί του: η επιστροφή της μάσκας, τουλάχιστον μετά από τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach σύμφωνα με την Bild.
Μόλις ανάρρωσε και ο ίδιος από την μόλυνση λόγω κορωνοϊού, ο υπουργός εμφανίστηκε ενώπιον του Τύπου την Παρασκευή 12/8 για να εξηγήσει το σχέδιό του για τον κορωνοϊό, το οποίο θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου.
Κρίσιμο για τα σχέδιά του είναι: το... χρώμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην εφαρμογή Corona-Warn-App – γιατί στο μέλλον αυτό θα κρίνει αν πρέπει να φοράμε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, για παράδειγμα όταν πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο.

«Προσοχή λοιπόν! Να έχετε ξανά στο χέρι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για το φθινόπωρο και το χειμώνα!»

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ LAUTERBACH: Βασικά, υπάρχει ήδη μια απαίτηση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους - αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις για άτομα που έχουν πρόσφατα εμβολιαστεί, αναρρώσει ή κάνει τεστ.
Και όποιος μόλις εμβολιάστηκε, αναρρώσει ή εξετάστηκε - πρέπει η σήμανση να αναγνωρίζεται από το χρώμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

▶︎ Όποιος έχει μόλις εμβολιαστεί ή έχει αναρρώσει θα έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του στην εφαρμογή Corona-Warn-App με πράσινο χρώμα – αντί για το τυπικό μπλε.

▶︎ Αυτή η πράσινη σήμανση θα πρέπει να ισχύει για τρεις μήνες από τη στιγμή του εμβολιασμού ή της ανάρρωσης.
Μετά από αυτό, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνει ξανά μπλε - και οι εξαιρέσεις της μάσκας δεν θα ισχύουν πλέον.
Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει για ένα τεστ κορωνοϊού.

Παιχνίδι χρωμάτων.... η νέα πολιτκή

Η αιτιολόγηση του Lauterbach για τον κανόνα εξαίρεσης της μάσκας βάσει χρώματος:
«Τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό, το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι τότε πράσινο γιατί μπορεί κανείς να υποθέσει ότι προστατεύεστε από λοιμώξεις.
Μετά από αυτό γίνεται και πάλι μπλε, γιατί τότε δεν μπορείτε πλέον να υποθέσετε - με βάση την τρέχουσα κατάσταση της μελέτης - ότι τότε εξακολουθείτε να προστατεύεστε από λοιμώξεις.
Τότε πρέπει να φορέσετε ξανά μάσκα – είναι τόσο απλό».

«Δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να εμβολιάζεται κάθε... τρεις μήνες»

Ο υπουργός Υγείας διαφωνεί ότι αυτή η... χρωματική του ιδέα θα είχε ως αποτέλεσμα την απαίτηση εμβολιασμού τριών μηνών.
«Αλλά δεν προκύπτει από αυτό ότι θα πρέπει να εμβολιάζεσαι κάθε τρεις μήνες για να μπορείς να δείξεις ξανά πράσινο πιστοποιητικό. Αυτό θα ήταν εντελώς ανόητο από ιατρικής άποψης και πιθανότατα κανένας γιατρός δεν θα σας το πρόσφερε», λέει ο Lauterbach.
Εμμένει στην προσωπική του εκτίμηση ότι οι νέοι θα πρέπει να συζητήσουν το ενδεχόμενο ενός τέταρτου εμβολιασμού ατομικά με τον οικογενειακό τους γιατρό.
Το STIKO προτείνει μόνο την 4η δόση από την ηλικία των 70 ετών.
Την Παρασκευή, ο Lauterbach ήταν ωστόσο πεπεισμένος ότι η πρότασή του θα εγκρινόταν και από τα ομοσπονδιακά κράτη. «Δεν νομίζω ότι τα ομοσπονδιακά κράτη θα προτείνουν την καθιέρωση της γενικής υποχρέωσης χρήσης μάσκας χωρίς εξαίρεση την 1η Οκτωβρίου», εξήγησε ο Υπουργός.
«Οπότε νομίζω ότι στο τέλος η πρόταση που έκανα σήμερα εδώ θα μείνει».

Συνεπείς έλεγχοι

Ο Lauterbach βασίζεται στον συνεπή έλεγχο των πιστοποιητικών Corona - όπως πέρυσι, θα έπρεπε να είναι με τους εστιάτορες, για παράδειγμα. Το κάνατε αυτό στο παρελθόν, είπε σύντομα ο Lauterbach. Επίσης, οι έλεγχοι του συστήματος χρωμάτων θα ήταν ευκολότεροι. Ο υπουργός έκανε λόγο για «τυχαίους» ελέγχους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης