Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στημένη έρευνα του FBI στην οικία του Trump για κατασκοπεία, αποτελεί πολιτική δίωξη ώστε να τον πλήξουν ενόψει… 2024

Η στημένη έρευνα του FBI στην οικία του Trump για κατασκοπεία, αποτελεί πολιτική δίωξη ώστε να τον πλήξουν ενόψει… 2024
Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες για τον «Πρόεδρο της Γαλλίας», σύμφωνα με τρισέλιδο έγγραφο ενημέρωσης

Η έρευνα του FBI, που αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη, σε μια από τις κατοικίες του Donald Trump του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ στο Mar-a-Lago... για κατασκοπεία… δεν είναι τίποτε άλλο από μια στημένη πολιτική δίωξη για να τον ενοχοποιήσουν.
Από τις προεδρικές εκλογές έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια… και οι αρχές τώρα θυμήθηκαν… ότι υπάρχουν διαβαθμισμένα έγγραφα στα χέρια του πρώην αμερικανού Προέδρου;
O Trump θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρική κούρσα το 2024 και οι δημοκρατικοί αντίπαλοι του προσπαθούν με μεθοδεύσεις να τον σταματήσουν με μεθόδους καθεστώτων, να τον στιγματίσουν ώστε να χάσει τα λαϊκά του ερείσματα.

Οι 7 σελίδες του εντάλματος έρευνας... με αντικείμενο κατασκοπεία...

Οι 7 σελίδες του εντάλματος έρευνας που επέτρεψε στο FBI να ερευνήσει την οικεία και περιουσία του πρώην προέδρου Trump... αποσφραγίστηκε και δείχνει ότι ο πρώην αμερικανός Πρόεδρος βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και άλλες υποτιθέμενες παραβιάσεις.
Ο Trump... βρίσκεται υπό έρευνα για εικαζόμενες παραβιάσεις του 18 USC 2071— απόκρυψη, αφαίρεση στοιχείων και παραβιάσεις του νόμου 18 USC 793 περί κατασκοπείας — συλλογή, μετάδοση ή απώλεια αμυντικών πληροφοριών.και 18 USC 1519 δηλαδή καταστροφή, αλλοίωση ή παραποίηση αρχείων σε ομοσπονδιακές έρευνες, σύμφωνα με το ένταλμα, το οποίο αποσφραγίστηκε από τον δικαστή Bruce Reinhart.
Μια καταδίκη με βάση αυτές τις κατηγορίες μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση ή πρόστιμα.

Τι δηλώνει ο Trump;

«Νούμερο ένα, όλα αποχαρακτηρίστηκαν» αναφέρει σε σχόλια του στο Truth Social στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει δημιουργήσει μετά την απόφαση του Twitter να του παγώσει τον λογαριασμό.

«Νούμερο ένα, ήταν όλα αποχαρακτηρισμένα.
Νούμερο δύο, δεν χρειαζόταν να «αρπάξουν» τίποτα.
Θα μπορούσαν να τα είχαν όποτε ήθελαν χωρίς παιχνίδια πολιτικής και χωρίς να διαρρήξουν την οικεία στο Mar-a-Lago. Ήταν αποθηκευμένα με ασφάλεια», ανέφερε ο Trump στο Truth Social.
«Θα μπορούσαν να τa είχαν όποτε ήθελαν, το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να ρωτήσουν.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, τι θα κάνουν με τις 33 εκατομμύρια σελίδες εγγράφων, πολλές από τις οποίες ήταν διαβαθμισμένες, όταν ο Πρόεδρος Obama τις πήγε στο Σικάγο;».
Ο Trump αποκάλυψε ότι και ο Biden είχε πάρει έγγραφα από τον Λευκό οίκο... και μάλιστα 33.000.000 σελίδες προφανώς τρωτοφανής όγκος υλικού.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί;

Δεν θα ήξερε το FBI ότι υπήρχαν «διαβαθμισμένες» πληροφορίες εκείνη τη στιγμή.
Τα πιο ευαίσθητα έγγραφα εθνικής ασφάλειας υποτίθεται ότι παρακολουθούνται από την αρμόδια υπηρεσία ή τμήμα.
Τον Trump τον είχαν ελέγξει και τον Ιούνιο;
Αν ναι, δεν είδαν τα έγγραφα;
Εάν το FBI θεωρούσε ότι οι δικηγόροι Trump δεν ήταν συνεργάσιμοι, το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι να πάνε στο δικαστήριο και να λάβουν μια δεύτερη κλήτευση.

Αντίθετα χρειάστηκαν 2 μήνες μεταξύ της έρευνας του Ιουνίου και του εντάλματος έρευνας τον Αύγουστο.
Γιατί υπήρχε κενό δύο μηνών εάν υπήρχε επείγουσα ανάγκη για ένταλμα έρευνας; Γ
Γιατί δεν ζητήθηκε άμεσα ένταλμα έρευνας;

Για ορισμένους όλα αυτά ήταν πρόσχημα με σκοπό να αρπάξουν οτιδήποτε μπορούσαν να βρουν, ώστε να ενοχοποιήσουν τον Trump για την υπόθεση στις 6 Ιανουαρίου με τα γνωστά επεισόδια αμερικανών στο Καπιτώλιο. .

Έντεκα μεγάλα κουτιά απόρρητων εγγράφων

Με βάση την Weal Street Journal το FBI «αφαίρεσε 11 σετ απόρρητων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που επισημάνθηκαν ως άκρως απόρρητα και προορίζονταν να είναι διαθέσιμα μόνο σε ειδικές κρατικές εγκαταστάσεις».

Οι πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών πήραν περίπου 20 κουτιά με αντικείμενα , βιβλιοδεσίες φωτογραφιών, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την εκτελεστική χορήγηση επιείκειας για τον Ρότζερ Στόουν, μια λίστα με αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από το ακίνητο.
Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες για τον «Πρόεδρο της Γαλλίας», σύμφωνα με τρισέλιδο έγγραφο ενημέρωσης.
Ο κατάλογος περιέχεται σε ένα έγγραφο επτά σελίδων που περιλαμβάνει επίσης το ένταλμα έρευνας των εγκαταστάσεων που χορηγήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστή στη Φλόριντα.
Ένα σύνολο των ανακτηθέντων εγγράφων επισημάνθηκε ως «Διάφορα διαβαθμισμένα/TS/SCI έγγραφα», αναφερόμενα σε ευαίσθητες ή άκρως απόρρητες πληροφορίες.

Η υπηρεσία ισχυρίζεται επίσης ότι συνέλεξε τέσσερις σειρές άκρως απόρρητων εγγράφων, τρεις σειρές απόρρητων εγγράφων και τρεις σειρές εμπιστευτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με την Weal Street Journal, οι φίλα προσκείμενοι στον Trump επιμένουν ότι τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν από τον πρώην πρόεδρο Trump….
Το ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης δείχνει ότι οι πράκτορες του FBI προσπάθησαν να ερευνήσουν «το Γραφείο 45», καθώς και «όλους τους αποθηκευτικούς χώρους και όλους τους άλλους χώρους ή χώρους εντός των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται ή διατίθενται για χρήση».

Οι δικηγόροι του Trump ζήτησαν πιο συγκεκριμένο απολογισμό για το τι αφαιρέθηκε από το Mar a Lago.

Ποιος δεν δέχτηκε επιδρομή επειδή έκανε το ίδιο πράγμα;

Ο Trump αποκάλυψε ότι ο πρώην πρόεδρος Obama κρατούσε «33 εκατομμύρια σελίδες εγγράφων, πολλά από αυτά απόρρητα» στην οικεία του αλλά κανείς δεν τον έλεγξε.
Κάθε Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να αποχαρακτηρίζει ότι θέλει και ότι, υπό την διάκριση των εξουσιών, κανένα σώμα δεν μπορεί να περιορίσει την εξουσία του.
Έτσι, ο ισχυρισμός ότι ο Trump δεν είχε την εξουσία να αποχαρακτηρίσει έγγραφα σχετικά με «πηγές και μεθόδους» (λόγω καταστατικού) φαίνεται εντελώς ψευδής.

Φάρσα τα περί πυρηνικών…

Ο πρώην πρόεδρος Trump χαρακτήρισε στις 17 Αυγούστου μια αναφορά εφημερίδας ότι κατείχε απόρρητα έγγραφα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα ως «φάρσα» και τα συνέκρινε με τη χρήση του απαξιωμένου «Φάκελου Steele» από το FBI που επιχείρησαν το 2016 να τον εμπλέξουν με ρωσικά συμφέροντα.
«Το θέμα των πυρηνικών όπλων είναι φάρσα, όπως ακριβώς η Ρωσία, η Ρωσία ήταν μια φάρσα, δεν βαρέθηκαν να επαναλαμβάνουν φάρσες» έγραψε ο Trump.

O Trump ζητάει την δημοσιοποίηση των στοιχείων που πήρε το FBI

«Όχι μόνο δεν θα αντιταχθεί στη δημοσιοποίηση εγγράφων που σχετίζονται με την αδικαιολόγητη και περιττή επιδρομή και διάρρηξη του σπιτιού αλλά προχωρώ και ένα βήμα παραπέρα ενθαρρύνοντας τους αρμοδίους για την άμεση δημοσίευση αυτών των εγγράφων, παρόλο που ριζοσπάστες αριστεροί Δημοκρατικοί θα μου επιτεθούν, όπως έκαναν τα τελευταία 6 χρόνια…» ανέφερε ο Trump.

Η οικεία στο Mar-a-Lago του Trump...
mar_a_lago_aerial.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης