Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η L’ Echo για τις υποκλοπές στην Ελλάδα: Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός

Η L’ Echo για τις υποκλοπές στην Ελλάδα: Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός
«Αν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για αυτή την υπόθεση με την παραίτησή του, τι ήξερε πραγματικά ο αρχηγός της κυβέρνησης;» διερωτάται η εφημερίδα
Σχετικά Άρθρα

Μία ακόμα ξένη εφημερίδα αναφέρεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τις επιπτώσεις που έχει στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
Αυτή τη φορά είναι η βελγική εφημερίδα L’Echo, η οποία σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα βυθίζεται σε μεγάλη πολιτική κρίση», διερωτάται «πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει η ελληνική κυβέρνηση», ενώ κάνει αναφορά και στη χούντα.
«Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει η ελληνική κυβέρνηση; Το σκάνδαλο υπονομεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη επειδή, από το 2019 και την άνοδό του στην εξουσία, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν απευθείας σε αυτόν, μια πολιτική επιλογή που ήδη αμφισβητήθηκε έντονα εκείνη την εποχή.
Σε μια χώρα όπου η μνήμη της χούντας των συνταγματαρχών (1967-1974) είναι ακόμα πολύ παρούσα, αρχίζει να σημαίνει πολλά…» σημειώνει η L ‘ Ehco.

Οι παραιτήσεις δεν έσβησαν τη φωτιά

«Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, επιτελάρχης (και ανιψιός) του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε από τη θέση του, λίγα λεπτά πριν από την παραίτηση του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέων.
Δύο παραιτήσεις που δεν φαίνεται να έχουν σβήσει τη φωτιά», επισημαίνει η βελγική εφημερίδα.
«Και τα ερωτήματα παραμένουν.
Αν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για αυτή την υπόθεση με την παραίτησή του, τι ήξερε πραγματικά ο αρχηγός της κυβέρνησης;
Έχουν υποκλαπεί άλλα πολιτικά πρόσωπα; Συνεχίζονται οι υποκλοπές;» διερωτάται η εφημερίδα.
grece_1.JPG

Και άλλες παρακολουθήσεις;

Εν τω μεταξύ η «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρεται σε παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών, ενώ αποκαλύπτει ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό Predator, το οποίο είχε μισθώσει από ιδιώτη.
«Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί. Η αλήθεια δεν θα μείνει κρυφή και θα φανεί ότι οι "σκοτεινές δυνάμεις" που εμπλέκονται σε μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάποια ξένη δύναμη, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Ηλιόπουλος.
Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη έχει καταφέρει η χώρα να διασύρεται σε όλο τον κόσμο λόγω των υποκλοπών.
Ενώ λοιπόν τίποτα δεν φαίνεται ικανό να χαλάσει τις διακοπές του εθνικού τουρίστα, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται.
Ο κ. Ηλιόπουλος καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί.
Η αλήθεια δεν θα μείνει κρυφή και θα φανεί ότι οι "σκοτεινές δυνάμεις" που εμπλέκονται σε μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάποια ξένη δύναμη, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης