Τελευταία Νέα
Διεθνή

BaFin (Γερμανία): Διψήφιος αριθμός τραπεζών θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα - Η συγκυρία ευνοεί μια «τέλεια καταιγίδα»

BaFin (Γερμανία): Διψήφιος αριθμός τραπεζών θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα - Η συγκυρία ευνοεί μια «τέλεια καταιγίδα»
Υπάρχουν όλα τα στοιχεία μιας τέλειας καταιγίδας τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής της Bafin

Η γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή Bafin βλέπει ένα δύσκολο άμεσο μέλλον για πολλές γερμανικές τράπεζες, κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους.
Η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων της αγοράς θα μπορούσε να καταβάλλει πολλά μικρά και μεσαία ιδρύματα, είπε ο εκτελεστικός διευθυντής Raimund Röseler σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.
«Θεωρώ ότι ένας, μικρός μεν αλλά, διψήφιος αριθμός τραπεζών θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.
Οι χρηματιστηριακοί οίκοι είχαν χορηγήσει μακροπρόθεσμα δάνεια με χαμηλά επιτόκια, αλλά τώρα έπρεπε να πληρώσουν περισσότερα για την αναχρηματοδότησή τους», υπογράμμισε ο ανώτατος τραπεζικός επόπτης της Bafin.

Τέλεια καταιγίδα

«Δεν έχουν όλοι οι τραπεζικοί οίκοι αντισταθμίσει επαρκώς αυτόν τον κίνδυνο», τόνισε.
Επιπλέον, ο Röseler φοβάται ότι οι αθετήσεις δανείων θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι είχαν υπολογίσει οι τράπεζες.
«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια τέλεια καταιγίδα», δήλωσε ο Röseler, όπως τα «...υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και η αύξηση των επιτοκίων».
Οπότε, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ύφεση.
1_430.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης