Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orlov (Ουκρανία): Οι κίνδυνοι αυξάνονται κάθε μέρα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia

Orlov (Ουκρανία): Οι κίνδυνοι αυξάνονται κάθε μέρα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia
«Οι κίνδυνοι αυξάνονται κάθε μέρα», δήλωσε o δήμαρχος της πόλης Energodar, Dmítry Orlov

Οι κίνδυνοι γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia στη νότια Ουκρανία, όπου η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται εδώ και μια και πλέον εβδομάδα βομβαρδισμών, «αυξάνονται κάθε μέρα», δήλωσε την Κυριακή (14/8/2022) ο δήμαρχος του Energodar, της πόλης όπου βρίσκεται ο σταθμός.
«Οι κίνδυνοι αυξάνονται κάθε μέρα», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Dmítry Orlov προσθέτοντας ότι τα πυρά στον σταθμό έγιναν καθημερινά και καταγγέλλοντας την «ξεκάθαρη πυρηνική τρομοκρατία» της Ρωσίας, που «μπορεί να τελειώσει απρόβλεπτα ανά πάσα στιγμή».
Πυρά όλμων δέχεται το πυρηνικό εργοστάσιο κάθε μέρα και νύχτα από τα κατεχόμενα χωριά, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει διαδικασία αποκλιμάκωσης».
Το Energodar όπως και ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhia, έχει καταληφθεί από τις αρχές Μαρτίου από τα ρωσικά στρατεύματα.
Πιστός στο Κίεβο, ο Orlov βρήκε καταφύγιο στη Zaporizhzhia, τη μεγάλη πόλη της περιοχής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη Energodar άρχισε να βομβαρδίζεται τις τελευταίες 24 ώρες, «κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν» και σκοτώθηκε ένας 45χρονος άμαχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης