Διεθνή

Ρώσος Βουλευτής: Υποστηρίζουμε το δόγμα της «ενιαίας Κίνας» - Οι ΗΠΑ έχουν ψευδαισθήσεις παγκόσμιας κυριαρχίας

Ρώσος Βουλευτής: Υποστηρίζουμε το δόγμα της «ενιαίας Κίνας» - Οι ΗΠΑ έχουν ψευδαισθήσεις παγκόσμιας κυριαρχίας

Οι γερουσιαστές βρίσκονται «υπό την επήρεια μιας επικίνδυνης ψευδαίσθησης» ότι η εποχή του μονοπολικού κόσμου συνεχίζεται, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ακόμη ο μοναδικός «πόλος εξουσίας»

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία πάντοτε υποστήριζε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αρχή της «μίας Κίνας», δήλωσε την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Tass.
«Μια αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον γερουσιαστή Ed Markey έφτασε για επίσκεψη στην Ταϊβάν, η οποία δέχθηκε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosi.
Η Ρωσία πάντα υποστήριζε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αρχή της μίας Κίνας», ο Leonid Slutsky, πρόεδρος της διεθνής επιτροπή της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDPR), έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Οι προκλήσεις και η ασφάλεια

Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο στην Ταϊβάν, «το οποίο στην πραγματικότητα λειτουργεί ως πρεσβεία των ΗΠΑ, οι αμερικανοί Γερουσιαστές συζητούν με αξιωματούχους της Ταϊπέι τις σχέσεις ΗΠΑ - Ταϊβάν και την περιφερειακή ασφάλεια».
«Είναι ένας αρκετά πρωτότυπος τρόπος για να ενισχυθεί αυτή η ασφάλεια - μέσω των προκλητικών επισκέψεων, η μία μετά την άλλη», υπογράμμισε
Σύμφωνα με τον Slutsky,  οι γερουσιαστές των ΗΠΑ βρίσκονται «υπό την επήρεια μιας επικίνδυνης ψευδαίσθησης» ότι η εποχή του μονοπολικού κόσμου συνεχίζεται, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ο μόνος «πόλος εξουσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης