Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις δοκιμών όπλων - Δοκιμάζει νέα συστήματα για να ρίχνει drones

Ρωσία: Αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις δοκιμών όπλων - Δοκιμάζει νέα συστήματα για να ρίχνει drones
Η Ρωσία κατέχει τη δεύτερη θέση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στις πωλήσεις όπλων.
Σχετικά Άρθρα

Ένα μεγάλο εργαστήριο όπλων στη Ρωσία αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις δοκιμών όπλων, οι οποίες είχαν τεθεί σε αχρηστία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της εταιρείας.
Η TsNIITochMash, η οποία ασχολείται με έρευνες και σχεδιασμό όπλων, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και τυφεκίων για τον ρωσικό στρατό, δήλωσε στο TASS ότι το αναβαθμισμένο εργαστήριο θα μπορεί να πραγματοποιεί δοκιμές βαλλιστικών όπλων και πυροβόλων όπλων μικρού διαμετρήματος σε άκρως χαμηλές θερμοκρασίες.
Η Ρωσία δίνει έμφαση στις δυνατότητες των οπλικών της συστημάτων μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τον Ρώσο πρόεδρο να επιμένει ότι η ρωσική στρατιωτική τεχνολογία είναι «χρόνια» μπροστά από την τεχνολογία των αντιπάλων της.

Πόσα όπλα πουλάει η Ρωσία

Η Ρωσία κατέχει τη δεύτερη θέση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στις πωλήσεις όπλων, η αξία των οποίων φθάνει περίπου τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως που συνιστά σχεδόν το ένα πέμπτο της παγκόσμιας αγοράς εξαγωγών.

Νέα συστήματα ια ρίχνει ξένα drones

Ο όμιλος ραδιοηλεκτρονικών τεχνολογιών KRET (ανήκει στη κρατική τεχνολογική εταιρεία Rostec) δοκιμάζει νέα συστήματα για την καταπολέμηση διαφόρων τύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, από αναγνώριση έως πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της KRET, Alexander Pan, στο φόρουμ του Army 2022.
"Εργαζόμαστε σε όλους τους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των UAV που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές συγκρούσεις σήμερα.
Πραγματοποιούμε πολλά πειραματικά σχέδια σχεδιασμού και τα συστήματα που δημιουργήθηκαν ως μέρος αυτής της εργασίας υποβάλλονται σε δοκιμές", είπε ο διευθύνων σύμβουλος.
Τα συστήματα αντι-drone που αναπτύσσει η KRET Group καθιστούν δυνατό τον εντοπισμό και τη διακοπή της πτήσης ενός drone, την προσγείωση και τον προσδιορισμό των συντεταγμένων ενός χειριστή, εξήγησε.
dronies.jpg
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης