Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γελοιότητες από την Λετονία: Νομοσχέδιο για να περιοριστεί η ρωσική γλώσσα σε δημόσια ζωή και επιχειρηματικές σχέσεις

Γελοιότητες από την Λετονία: Νομοσχέδιο για να περιοριστεί η ρωσική γλώσσα σε δημόσια ζωή και επιχειρηματικές σχέσεις
Εμπειρογνώμονες από το Wilson Think Tank που εδρεύει στην αμερικανική πρωτεύουσα είπαν στο περιοδικό ότι η προετοιμασία ενός τέτοιου νομοσχεδίου δείχνει ξεκάθαρα ότι η Λετονία θέλει να αποστασιοποιηθεί περαιτέρω τόσο από τη Ρωσία όσο και από το σοβιετικό παρελθόν της
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Λετονίας ετοιμάζει νομοσχέδιο «Για τον περιορισμό της διγλωσσίας», το οποίο θα περιορίσει τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στη δημόσια ζωή και στις επιχειρηματικές σχέσεις, αναφέρει το Newsweek.
Σύμφωνα με αμερικανικό περιοδικό, ο Λετονός υπουργός Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Janis Bordans, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα σε λετονικό ειδησεογραφικό σάιτ, είπε ότι το γραφείο του επεξεργάζεται έναν νόμο «Περί περιορισμού της διγλωσσίας» με στόχο τη μείωση της χρήσης της Ρωσικής γλώσσας.
Σύμφωνα με το Newsweek, ο Bordans εξήγησε ότι ο νόμος θα περιλαμβάνει απαγόρευση της χρήσης γλωσσών άλλων από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τραπεζικές και τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Ο κανονισμός θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τις αγγελίες εργασίας που αναφέρουν τη γνώση της ρωσικής γλώσσας ως απαίτηση για τους υποψηφίους, είπε ο αξιωματούχος.
Στη συνέντευξή του, ο υπουργός σημείωσε ότι λόγω της «παρατεταμένης ρωσικοποίησης» , η πρακτική της ταυτόχρονης χρήσης των ρωσικών και των λετονικών στην καθημερινή επικοινωνία και στον χώρο εργασίας έχει ριζώσει στη Λετονία και ο νόμος που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Λετονίας είναι σκοπό να το διορθώσει.
«Η κοινωνία πρέπει να κατανοήσει ότι τα λετονικά πρέπει να χρησιμοποιούνται στην επιχειρηματική επικοινωνία και στον χώρο εργασίας», δήλωσε ο Bordans σύμφωνα με το Newsweek.
Εμπειρογνώμονες από το Wilson Think Tank που εδρεύει στην αμερικανική πρωτεύουσα είπαν στο περιοδικό ότι η προετοιμασία ενός τέτοιου νομοσχεδίου δείχνει ξεκάθαρα ότι η Λετονία θέλει να αποστασιοποιηθεί περαιτέρω τόσο από τη Ρωσία όσο και από το σοβιετικό παρελθόν της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης