Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στο στόχαστρο οι 900 μονάδες με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο

ΧΑ: Στο στόχαστρο οι 900 μονάδες με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο
Η τάση που θα επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα μας επηρεάσει. Ήπια πτωτικό άνοιγμα αναμένεται στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει καλή στο ελληνικό χρηματιστήριο, παρά τη σημαντική άνοδο επιλεγμένων μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες.
Η έκθεση της HSBC για τις τράπεζες έδωσε νέα ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία και σήμερα, οι αναλυτές περιμένουν πως ο Γενικός Δείκτης θα δοκιμάσει ξανά τις 900 μονάδες. Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο με το τζίρο να εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και η τάση που θα επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα μας επηρεάσει.
Σήμερα το βράδυ ο FTSE Russell θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση των δεικτών.
Στον δείκτη FTSE All World συμμετέχουν 12 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 0,065% του δείκτη.
Οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ήπια πτωτικά καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για τις προοπτικές του πληθωρισμού και για να μικτά σημάδια από την πολιτική που αναμένεται να ακολουθηθεί στις ΗΠΑ αναφορικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να πιάσει τις 900 μονάδες με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Οι θετικές αναθεωρήσεις στον τραπεζικό κλάδο φέρνουν νέο επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο αναμένεται να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν οι αρχικές πιέσεις στη συνεδρίαση.
Σε συνδυασμό με το καλό κλίμα στο εξωτερικό αναμένεται σήμερα άλλα μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αλλά με την τάση για υψηλότερο κλείσιμο και πάλι.
Ο γενικός δείκτης θα δοκιμάσει να ξεπεράσει το όριο των 900 μονάδων.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 867,75 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 882 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες το ΧΑ αλλά και οι διεθνείς βασικοί μετοχικοί δείκτες. Το momentum της αγοράς παραμένει θετικό με τον ΓΔΧΑ να βρίσκεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου απέχοντας μόλις 5% από την περίοδο πριν την έναρξη του πολέμου.
Παράλληλα, και ο τραπεζικός δείκτης έχει ανακάμψει σημαντικά μετά το πρώτο σοκ πωλήσεων με περισσότερο αντιπροσωπευτικές αποτιμήσεις πλέον για τον κλάδο. Η ανοδική συνέχεια του ΓΔΧΑ, ωστόσο, απαιτεί καύσιμα τα οποία ως ένα βαθμό θα αναζητηθούν στα υπόλοιπα εταιρικά αποτελέσματα Α΄ εξαμήνου, καθώς επίσης και στην αντίστοιχη καθοδήγηση των εισηγμένων.
Επιπλέον, πέραν των εξελίξεων που μπορούν να αλλάξουν το status quo, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία θα αξιολογούνται κατά περίπτωση όπως έρχονται. Ήτοι, στο θετικό σενάριο η ανοδική κλίση πιθανότατα να μετριαστεί σταδιακά. Πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουλίου (μηνιαία βάση) στη Γερμανία (εκτ 0,7% - πραγματικό 5,3%).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης