Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα στις αντιδράσεις των ΗΠΑ - Θα παραστούν στη Σύνοδο του G20 Putin και Xi στο Μπαλί

Κόντρα στις αντιδράσεις των ΗΠΑ - Θα παραστούν στη Σύνοδο του G20 Putin και Xi στο Μπαλί
Η Ινδονησία έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από δυτικές χώρες να αποσύρει την πρόσκλησή της προς τον Putin
Μπορεί να υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις από τις δυτικές χώρες, αλλά τελικά οι ηγέτες της Κίνας και της Ρωσίας, Xi Jinping και Vladimir Putin θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής του G20 στο Μπαλί τον Νοέμβριο.
Αυτό δήλωσε ο Andi Widjajanto, σύμβουλος του προέδρου της Ινδονησίας, Joko Widodo, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός ως Jokowi.
«Ο Jokowi μου είπε ότι ο Xi και ο Putin σχεδιάζουν να παρευρεθούν στο Μπαλί», δήλωσε στο Reuters ο Widjajanto, επικεφαλής του National Resilience Institute.
Το ταξίδι θα ήταν σημαντικό δεδομένου ότι θα ήταν η πρώτη φορά που ο Xi μεταβαίνει εκτός Κίνας από τον Ιανουάριο του 2020, όταν επισκέφτηκε τη Μιανμάρ.
Η Κίνα διατηρεί την πολιτική μηδενικού Covid 19 και έχει κλείσει τα σύνορά της στα διεθνή ταξίδια.
Έκτοτε, ο Xi έκανε το μοναδικό του ταξίδι εκτός της ηπειρωτικής Κίνας στις 30 Ιουνίου, επισκεπτόμενος το Χονγκ Κονγκ για να τιμήσει την 25η επέτειο από την παράδοση της επικράτειας από τον βρετανικό έλεγχο.
Ο Xi αναμένεται ευρέως να εξασφαλίσει μια τρίτη ηγετική θητεία κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, πιθανότατα πριν μεταβεί στο Μπαλί για τη σύνοδο της G20 στα μέσα Νοεμβρίου.
Δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες για το συνέδριο του κόμματος, αλλά τα δύο τελευταία έγιναν στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου.

Η θέση της Ινδονησίας

Κινέζοι αξιωματούχοι φέρονται επίσης να κάνουν σχέδια για μια συνάντηση τον Νοέμβριο στη Νοτιοανατολική Ασία μεταξύ του Xi και του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος επίσης αναμένεται να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Ως επικεφαλής της G20 φέτος, η Ινδονησία έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από δυτικές χώρες να αποσύρει την πρόσκλησή της προς τον Putin εξαιτίας της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία, την οποία η κυβέρνησή του αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Η Ινδονησία προσκάλεσε επίσης τον Ουκρανό ηγέτη Volodymyr Zelenskiy να παραστεί στη σύνοδο κορυφής στο Μπαλί.
Ο Jokowi προσπάθησε να τοποθετηθεί ως μεσολαβητής μεταξύ των εμπόλεμων χωρών και τους τελευταίους μήνες ταξίδεψε για να συναντήσει τον Ουκρανό και τον Ρώσο πρόεδρο για να ζητήσει τον τερματισμό του πολέμου και να αναζητήσει τρόπους για να αμβλυνθεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Αυτή την εβδομάδα, ο Jokowi είπε ότι και οι δύο χώρες έχουν αποδεχθεί την Ινδονησία ως "γέφυρα ειρήνης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης