Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Stoltenberg (NATO): Η Ευρώπη θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την στήριξη της Ουκρανίας, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική

Παραδοχή Stoltenberg (NATO): Η Ευρώπη θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την στήριξη της Ουκρανίας, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική
Η στήριξη στην Ουκρανία… έχει μεγάλο κόστος…

Μόνο ως παραλογισμός θα μπορούσε να θεωρηθεί η αναγνώριση - παραδοχή από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg… μιας αλήθειας…
Η Ευρώπη θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την στήριξη της Ουκρανίας, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική τόνισε χαρακτηριστικά ο Jens Stoltenberg
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε την ανάγκη για συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία, αλλά αναγνώρισε ότι αυτό δεν είναι εύκολο έργο καθώς η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα για να βοηθήσει την Ουκρανία.
Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

Το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ουκρανία…

«Βλέπουμε μια άνευ προηγουμένου υποστήριξη από τους ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ, τη Γερμανία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Συμμετείχα στην Πλατφόρμα της Κριμαίας του Προέδρου της Ουκρανίας Zelensky στις 23 Αυγούστου 2022 και το μήνυμα που στάλθηκε εκεί από όλους τους ηγέτες που ήταν παρόντες, ήταν ξεκάθαρο: είμαστε αλληλέγγυοι με την Ουκρανία και θα τη στηρίξουμε για όσο διάστημα χρειαστεί.
Αυτό είναι το μήνυμα από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Η στήριξη στην Ουκρανία… έχει μεγάλο κόστος…

Ταυτόχρονα, αναγνώρισε ότι η παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
«Δεν λέω ότι είναι εύκολο.
Χρειάζεται σκληρή δουλειά.
Σκοπεύω να συνεργαστώ με άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για να παρέχουμε συνεχή υποστήριξη» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, σημείωσε τη συμβολή που έχει η Γερμανία σε αυτό το θέμα, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει περισσότερα».

Την ίδια στιγμή, ο Jens Stoltenberg προειδοποίησε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι σκληρός.
«Θα πληρώσουμε ένα τίμημα για την υποστήριξή μας στην Ουκρανία λόγω κυρώσεων και, φυσικά, του γεγονότος ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
«Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική…

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δυτικές χώρες πρέπει να συνεχίσουν την στρατηγική στήριξης προκειμένου να «αυξήσουν την πιθανότητα ενός αποδεκτού αποτελέσματος από τη σκοπιά της Ουκρανίας».
«Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρέχουμε στρατιωτική, οικονομική, ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία», τόνισε ι εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Εν κατακλείδι, ο Jens Stoltenberg σημείωσε ότι η υποστήριξη για την Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει για χρόνια, αλλά «αυτό θα έχει συνέπειες όχι μόνο στη στρατιωτική πλευρά, αλλά και στη βιομηχανία» και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να αυξηθεί η παραγωγή.
«Ως ΝΑΤΟ, έχουμε δύο ρόλους: πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία, έναν στενό εταίρο.
Ένα άλλο καθήκον είναι να αποτρέψουμε την κλιμάκωση του πολέμου» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι το άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης που υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον το 1949, το οποίο προβλέπει για μια συλλογική απάντηση σε περίπτωση «ένοπλης επίθεσης σε μία ή περισσότερες» χώρες μέλη του ΝΑΤΟ είναι αδιαμφισβήτητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης