Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Με self test η επιστροφή στα σχολεία

Σαρηγιάννης: Με self test η επιστροφή στα σχολεία
Η επιστροφή στα αστικά κέντρα μετά τις διακοπές μπορεί να αλλάξει την επιδημιολογική εικόνα είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία αφού πρώτα κάνουν ένα self test διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης είπε ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή λόγω των νέων παραλλάξεων που πιθανό να υπάρξουν.
«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που άρχισε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Omicron 4-5.
Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.
Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή» υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ.Σαρηγιάννης τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα self test ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι «ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη» αλλά, όπως είπε δεν ξέρει «αν θα είναι οκ για τις 29 Σεπτεμβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης