Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σπάει τα κοντέρ η Motor Oil με +36% από την αρχή του έτους – Αναμένεται ιστορικά υψηλό τρίμηνο

tags :
Σπάει τα κοντέρ η Motor Oil με +36% από την αρχή του έτους – Αναμένεται ιστορικά υψηλό τρίμηνο
Η αγορά περιμένει ενημέρωση από τη διοίκηση μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για την πορεία του τρίτου τριμήνου, όπου η τουριστική κίνηση είναι ισχυρή αλλά έχουν υποχωρήσει κάπως τα περιθώρια διύλισης και έχει υποχωρήσει και η τιμή του πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί σήμερα να δημοσιεύουν αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ, αλλά και η Motor Oil έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο καθώς η αγορά αρχίζει να βλέπει πως όντως τα κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Τα ιστορικά υψηλά περιθώρια διύλισης, η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης και το ισχυρό δολάριο, είναι μεταξύ των λόγω που θα φέρουν εξαιρετική κερδοφορία.
Η μετοχή από την αρχή του έτους έχει άνοδο 36% έναντι περίπου 10% των ΕΛΠΕ, ενώ έχει δώσει και υψηλό μέρισμα.
Χθες έκλεισε σε νέα υψηλά και έφτασε σε επίπεδα που ήταν στο ξεκίνημα της πανδημίας, συμπληρώνοντας μάλιστα 6 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Οι αναλυτές περιμένουν κέρδη 250 εκατ. ευρώ με το σύνολο του έτους να δείχνει πιθανότατα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη κοντά στο 1 δισ. ευρώ την ώρα που η αποτίμηση είναι λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ.
Η αγορά περιμένει ενημέρωση από τη διοίκηση μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για την πορεία του τρίτου τριμήνου, όπου η τουριστική κίνηση είναι ισχυρή αλλά έχουν υποχωρήσει κάπως τα περιθώρια διύλισης και έχει υποχωρήσει και η τιμή του πετρελαίου.
Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου θα ανακοινωθούν στις 30 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης