Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaporizhzhia: Ρωσία και Ουκρανία αλληλλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό στο πυρηνικό εργοστάσιο

Zaporizhzhia: Ρωσία και Ουκρανία αλληλλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό στο πυρηνικό εργοστάσιο
Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν ανταλλάξει κατηγορίες για τους βομβαρδισμούς κοντά στο εργοστάσιο, οι οποίοι την Πέμπτη προκάλεσαν πυρκαγιές στους λάκκους τέφρας ενός κοντινού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα που αποσύνδεσε το εργοστάσιο από το δίκτυο ηλεκτροδότησης
Σχετικά Άρθρα

Η κρατική πυρηνική εταιρεία της Ουκρανίας Energoatom δήλωσε το Σάββατο 27/8, ότι η Ρωσία βομβάρδισε το συγκρότημα πυρηνικών σταθμών της Zaporizhzhia στη νότια Ουκρανία που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή.
"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων (24 ωρών), ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν και πάλι τους χώρους του πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhzhia.
Οι ζημιές αυτή τη στιγμή εξακριβώνονται", έγραψε η Energoatom σε ανακοίνωσή της στο Telegram.
Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγορεί με τη σειρά του την Ουκρανία για τον βομβαρδισμό του εργοστασίου, τονίζοντας πως ο βομβαρδισμός έγινε τρεις φορές τις τελευταίες 24 ώρες.
Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν ανταλλάξει κατηγορίες για τους βομβαρδισμούς κοντά στο εργοστάσιο, οι οποίοι την Πέμπτη προκάλεσαν πυρκαγιές στους λάκκους τέφρας ενός κοντινού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα που αποσύνδεσε το εργοστάσιο από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης