Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στο Πακιστάν: Το ένα τρίτο της χώρας κινδυνεύει να βυθιστεί λόγω πλημμυρών - Πάνω από 1000 νεκροί

Σοκ στο Πακιστάν: Το ένα τρίτο της χώρας κινδυνεύει να βυθιστεί λόγω πλημμυρών - Πάνω από 1000 νεκροί
Η πλημμύρα που έπληξε το Πακιστάν έχει ήδη στοιχίσει περισσότερες από χίλιες ζωές, έχει καταστρέψει καλλιέργειες και ολόκληρα χωριά

Η Πακιστανή πολιτικός Sherri Rehman προειδοποίησε ότι το ένα τρίτο της χώρας μπορεί να καταλήξει κάτω από το νερό μέχρι να τελειώσουν οι χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών στο Πακιαστάν, ανέφερε η Evening Standard.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλημμύρα που έπληξε το Πακιστάν έχει ήδη στοιχίσει περισσότερες από χίλιες ζωές, έχει καταστρέψει καλλιέργειες και ολόκληρα χωριά.
Οι σφοδρές πλημμύρες στο Πακιστάν στοίχισαν περισσότερες από χίλιες ζωές ως αποτέλεσμα των άνευ προηγουμένου βροχών των μουσώνων που έπληξαν τη χώρα, αναφέρει το Evening Sandard. Το Σαββατοκύριακο, άλλοι 119 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια φυσική καταστροφή που κατέστρεψε χωριά και καλλιέργειες και κατέστρεψε σχεδόν 300.000 σπίτια. Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 1.061.
Η γερουσιαστής και επικεφαλής αξιωματικός του κλίματος Sherri Rehman χαρακτήρισε το περιστατικό «καταστροφή» και είπε ότι μέχρι να σταματήσουν οι βροχές, το ένα τρίτο του Πακιστάν μπορεί να είναι κάτω από το νερό.
Η Sherri Rehman πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε έναν αδυσώπητο καύσωνα, πυρκαγιές, ξαφνικές πλημμύρες, πολλαπλές εκρήξεις λιμνών παγετώνων, πλημμύρες» .
«Και τώρα ο τερατώδης μουσώνας της δεκαετίας έχει προκαλέσει τον όλεθρο χωρίς να σταματήσει », πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός Shabaz Sharif δήλωσε τη Δευτέρα 29/8 ότι οι βροχές στο Πακιστάν είναι οι πιο έντονες των τελευταίων τριών δεκαετιών.
Όπως υπενθυμίζεται από το δημοσίευμα, περίπου 180 χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν αφού ο ποταμός Σουάτ υπερχείλισε από τις όχθες του και πλημμύρισε γειτονικούς οικισμούς. Πολλοί δρόμοι έμειναν αδιάβατοι λόγω των βροχοπτώσεων, ενώ παντού υπήρχαν διακοπές ρεύματος.
Την ίδια στιγμή, πολλοί από τους εκτοπισμένους έχασαν όχι μόνο τα σπίτια τους, αλλά και τις καλλιέργειες και τις επιχειρήσεις τους, σημειώνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης