Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία στέλνει στο ΝΑΤΟ τεκμήρια για παρενόχληση από S300 - Αρνείται τους τουρκικούς ισχυρισμούς η Ελλάδα

Η Τουρκία στέλνει στο ΝΑΤΟ τεκμήρια για παρενόχληση από S300 - Αρνείται τους τουρκικούς ισχυρισμούς η Ελλάδα
H Άγκυρα αναμένεται να παρουσιάσει στο ΝΑΤΟ φωτογραφίες από τα ραντάρ της, για την παρενόχληση των τουρκικών F-16 από ελληνικούς S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη
Σχετικά Άρθρα

Στο σενάριο παρενόχλησης τουρκικών αεροσκαφών από S-300 επιμένει η Τουρκία και υποστηρίζει ότι έχει και… ντοκουμέντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η Άγκυρα αναμένεται να παρουσιάσει στο ΝΑΤΟ φωτογραφίες από τα ραντάρ της, που αποδεικνύουν -όπως ισχυρίζεται- την παρενόχληση των τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο από ελληνικούς S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη.
Toyrkia_1.JPG

«Η Τουρκία έκανε ένα νέο βήμα κατά της παρενόχλησης από την Ελλάδα» αναφέρεται σε δημοσίευμα της Milliyet και επισημαίνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να στείλει στη γενική γραμματεία ΝΑΤΟ αλλά και στους υπουργούς Άμυνας της Συμμαχίας, «καταγραφές από ραντάρ του υπουργείου Άμυνας για την παρενόχληση από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 κατά των τουρκικών αεροσκαφών που εκτελούσαν πτήσεις αποστολής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τους S-300

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Milliyet, «στις 23 Αυγούστου, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, που πραγματοποίησαν αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, κλειδώθηκαν από τα ραντάρ των S-300 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB), στις 23 Αυγούστου η Ελλάδα παρενόχλησε τουρκικά F-16 στον διεθνή εναέριο χώρο, κάτι που ήταν ασυμβίβαστο με το πνεύμα της συμμαχίας».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν πτήσεις αποστολής παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που σταθμεύει στο νησί της Κρήτης. Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 έχει κλειδώσει έναν πύραυλο εδάφους-αέρος στο F-16, το οποίο βρίσκεται σε αποστολή αναγνώρισης σε υψόμετρο 10.000 ποδιών (3.048 μέτρα) στα δυτικά της Ρόδου.
Η παρενόχληση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Παρά την παρενόχληση αυτή, τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εκπλήρωσαν τα προγραμματισμένα τους καθήκοντα. Τα αεροπλάνα επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους μετά την αποστολή».

Η Ελλάδα αρνείται το σενάριο της Τουρκίας

Στον αντίποδα, η ελληνική πλευρά αρνείται τους ισχυρισμούς της Τουρκίας και διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε «εγκλωβισμός από τους S-300».
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «την αναχαίτιση την εκτελούν τα μαχητικά αεροσκάφη μας σύμφωνα με τους Διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης