Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατή αντίδραση μετά την πίεση των προηγούμενων ημερών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατή αντίδραση μετά την πίεση των προηγούμενων ημερών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και βοηθάει η πορεία αυτή την εγχώρια αγορά. Σε τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα πολλές μετοχές, σημειώνουν αναλυτές. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν και πάλι να δίνουν τον τόνο. Έτσι οι επενδυτές θα εστιάζουν από τη μία στις εξελίξεις με το φυσικό αέριο και από την άλλη στα εταιρικά κέρδη. Η Ευρώπη μετά από τόσο καιρό, που γίνεται πραγματικό πάρτι στις τιμές του αερίου, αποφάσισε σε συσκεφθεί για να αποφασίσει μέτρα. Για γέλια ή για κλάματα;

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με άνοδο περίπου 1% και λίγο πάνω από τις 835 μονάδες και στη συνέχεια πήγε προς τις 840 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός αλλά είμαστε συνηθισμένοι. Ξεχωρίζουν, όσο μπορούν αφού ο όγκος είναι χαμηλός, Jumbo, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Alpha Bank.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Διαβάζουμε τακτικά και φέτος τα σχέδια για επέκταση της τουριστικής περιόδου. Αρχικά θα πούμε πως ο Σεπτέμβριος δεν πάει και πολύ καλά και φυσικά δεν είναι όπως άλλες χρονιές. Ελπίζουμε να αλλάξει αυτό και να βελτιωθεί. Στη συνέχεια θα πούμε πως το αν θα επεκταθεί η σεζόν δεν εξαρτάται μόνο από το τι θέλουν στην κυβέρνηση ή τι θέλουν οι ξενοδόχοι, αλλά από το τι θα κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες. Αν δουν ότι δεν υπάρχουν μεγάλες πληρότητες, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα κόψουν τα δρομολόγια, άρα δε θα επεκταθεί η τουριστική περίοδος. Πολλά ξενοδοχεία ξεκινάνε με προοπτικές να πάνε μέσα Νοεμβρίου για παράδειγμα και τελικά κλείνουν αρχές Οκτώβρη.

ΔΕΗ: Μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα. Στηρίζουν την επιχείρηση τα μέτρα της κυβέρνησης για την επιδότηση των λογαριασμών. Μένει να δούμε πως πάνε οι ανείσπραχτοι λογαριασμοί και ποια η ρευστότητα της εταιρείας. Λίγο μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα γίνει και η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση αναλυτών και επενδυτών. Στα 5,5150 ευρώ και στο +1,75% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Και τα δικά του αποτελέσματα, ενώ η τηλεδιάσκεψη είναι αύριο.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή και με νέα ονομαστική αξία σήμερα στο ταμπλό. Στα 9,60 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με μικρή άνοδο ο δείκτης καθώς η Eurobank δέχεται πίεση και μάλιστα έχει κάνει και υψηλό όγκο για την ώρα. Καλή εικόνα από ΑΛΦΑ και Πειραιώς, ενώ μικρή άνοδο σημειώνει η ΕΤΕ.

ΕΧΑΕ: Χθες έκανε μεγάλο όγκο. Σήμερα ξεκίνησε υποτονικά αλλά ανοδικά.

EPSILON NET: Πάει για την όγδοη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και έχει μεγάλο πωλητή στα 5,36 ευρώ. Δεν υπάρχουν πάντως δυνατοί αγοραστές αν και έχει κάνει μία καλή πτωτική κίνηση η μετοχή. Στα 290 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα οι μετοχές ύψους 0,019 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό. Η μερισματική απόδοση λίγο πάνω από 4%.

ATTICA BANK: Στο -3,16% και στα 0,0920 ευρώ.

DIONIC: Αποφάσισε η γενική συνέλευση να βρεθεί ο κατάλληλος χρηματοοικονομικός για να εκτιμήσει την οικονομική κατάσταση προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρείας και να μην πάει σε λύση. Έχουν περάσει βέβαια αρκετά χρόνια και είχε ειπωθεί εδώ και καιρό πως θα προσπαθούσαν να βρουν λύση, αλλά δεν έχουμε δει αποτέλεσμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης