Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βασίλης Φουρλής (Fourlis): Τζίρο 500 εκατ. ευρώ το 2022 και 750 εκατ. ευρώ το 2025

Βασίλης Φουρλής (Fourlis): Τζίρο 500 εκατ. ευρώ το 2022 και 750 εκατ. ευρώ το 2025
Ο κ.Φουρλής θέλησε να ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα για την πρόοδο που έχει γίνει στο σχεδιασμό του ομίλου και στο επιχειρηματικό πλάνο που έχει καταστρωθεί με ορίζοντα το 2025.
Σχετικά Άρθρα

Στα 750 εκατ. ευρώ έβαλε τον πήχη του τζίρου το 2025 ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος της Fourlis, μιλώντας στους αναλυτές κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.
Ο κ.Φουρλής θέλησε να ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα για την πρόοδο που έχει γίνει στο σχεδιασμό του ομίλου και στο επιχειρηματικό πλάνο που έχει καταστρωθεί με ορίζοντα το 2025.
Το 2022 λόγω και της εξαιρετικής πορείας του τουρισμού (ο Αύγουστος πήγε καλύτερη από τον Ιούλιο) ο πήχης των πωλήσεων τέθηκε στα 500 εκατ. ευρώ με το περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) να μπαίνει στο 2,5-3%.
Ωστόσο για το 2025 η εκτίμηση για το περιθώριο πάει στο 7-8% και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το σχεδιασμό που έχει γίνει για τον κλάδο λιανικής αλλά περιλαμβάνει και έσοδα 50 εκατ. ευρώ από τη νέα συνεργασία με τη Holland&Barrett.
Η διοίκηση και μετά και την εκλογή της νέας διοίκησης στοχεύει στη μεταμόρφωση της εταιρείας.
Μετά από δύο χρόνια είπε ο κ.Φουρλής έχει προχωρήσει στην αλλαγή της δομής των ΙΚΕΑ με νέα μικρά σε Mall, Πειραιά και Σόφια που λειτουργούν ήδη.
Ετοιμάζονται τώρα μεσαίου μεγέθους καταστήματα σε Πάτρα, Ηράκλειο και Ελληνικό.
Στα μεγάλα ΙΚΕΑ θα υπάρξει και εκεί αλλαγή με μικρότερη έκταση, ενώ ο όμιλος επενδύει και στις διαδικτυακές πωλήσεις.
Αναδιοργάνωση και στα Intersport με ανακαίνιση καταστημάτων επαναπροσδιορισμός του μίγματος των προϊόντων, επένδυση στις Online πωλήσεις κ.α.
Έτοιμες είναι οι αποθήκες και τώρα επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογία.
Εντός του έτους αναμένεται το πρώτο κατάστημα Holland&Barrett με το στόχο να είναι 100-120 καταστήματα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.  
Τον Δεκέμβριο του 2023 θα είναι έτοιμο το Fourlis Retail Hub στην Αθήνα, όπου όλος ο όμιλος θα είναι εκεί και θα δουλεύει και θα εκπαιδεύεται.   
Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Απόστολος Πεταλάς σημείωσε πως διατηρείται η εκτίμηση για επενδυτικές δαπάνες 20-22 εκατ. ευρώ στον κλάδο retail και δήλωσε αισιόδοξος για μία πολύ καλή χρονιά το 2022 παρά το ενεργειακό θέμα και τον υψηλό πληθωρισμό.
Αναφορικά με το ενεργειακό κόστος τονίστηκε πως μία κανονική χρονιά έχει κόστος 6 εκατ. ευρώ και ήδη στο πρώτο εξάμηνο το ενεργειακό κόστισε 4,7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης