Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι συμβαίνει στην ΔΕΗ; - Αγοράζουν CVC, Βαρδινογιάννης στόχος 6,20 ευρώ, το Λονδίνο 3,5 ευρώ – Κοντά το deal ΤΕΝΕΡΓ με First Sentier

Τι συμβαίνει στην ΔΕΗ; - Αγοράζουν CVC, Βαρδινογιάννης στόχος 6,20 ευρώ, το Λονδίνο 3,5 ευρώ – Κοντά το deal ΤΕΝΕΡΓ με First Sentier
Τι θα συμβεί στην μετοχή της ΔΕΗ το bankingnews θα έχει στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 αναλυτικό ρεπορτάζ…

Για το χρηματιστηριακό χάλι της ΔΕΗ έχουμε αναφερθεί διεξοδικά και ως bankingnews επιβεβαιωθεί πλήρως.
Η ΔΕΗ κατρακυλάει ξανά προς τα 5 ευρώ ή κεφαλαιοποίηση 1,90 ευρώ αξίζει δηλαδή λιγότερο από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ… που ήταν μια χρεοκοπημένη εταιρία…
Πρόσφατα είχαμε αναφέρει ότι η ΔΕΗ θα σημειώσει μια ανοδική κίνηση όπως και συνέβη την ημέρα του δημοσιεύματος του bankingnews η μετοχή έφθασε στο +6%.
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 η μετοχή υποχώρησε στα 5,19 ευρώ με πτώση 5,29% όγκο 1,22 εκατ και συνολική χρηματιστηριακή αξία τα 1,98 δισεκ. ευρώ.
Πληροφορούμαστε ότι ειδικά στο κλείσιμο προέβη σε σημαντικές αγορές μετοχών το αμερικανικό fund CVC αλλά και ορισμένα χαρτοφυλάκια του ομίλου Βαρδινογιάννη.
Έχουμε αναφέρει ότι το CVC χτίζει επενδυτική θέση στην ΔΕΗ με στόχο να οδηγήσει ξανά την μετοχή στα 6,20 ευρώ.
Ωστόσο μια πληροφορία από το Λονδίνο από ιαπωνικό οίκο που παίζει και Ελλάδα… αναφέρει ότι παρά τις παρεμβάσεις στήριξης των εταιριών ενέργειας από την Ευρώπη – ετοιμάζουν σχέδιο διάσωσης τύπου τραπεζών το 2012 – υπάρχουν κερδοσκοπικά funds που όταν θα έρθει η στιγμή του χάος… και αυτή είναι εμπρός… η μετοχή της ΔΕΗ θα βρεθεί στα 3,5 ευρώ ή πτώση 32% από τα τρέχοντα επίπεδα των 5,19 ευρώ.

Τι θα συμβεί στην μετοχή της ΔΕΗ το bankingnews θα έχει στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 αναλυτικό ρεπορτάζ…

Κοντά το deal ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής με την First Sentier

Το 31% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής ή περίπου 35,91 εκατ μετοχές σε σύνολο 115,8 εκατ μετοχών θα αποκτήσει η First Sentier…
Να σημειωθεί ότι το deal αναμένεται σύντομα όπως αναφέρουν νεότερες πηγές....
Για τα 35,91 εκατ μετοχές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής η First Sentier Investors ή Igneo με την οποία κατέρχονται μαζί στον διαγωνισμό για την Αττική οδό θα πληρώσει 21 ευρώ ανά μετοχή Χ 35,91 εκατ μετοχές = 755 εκατ ευρώ ή 22 ευρώ ανά μετοχή Χ 35,91 εκατ μετοχές = 790 εκατ ευρώ.
Η πρόταση για 21 ευρώ ανά μετοχή ισοδυναμεί με αποτίμηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής 21 ευρώ Χ 115,8 εκατ μετοχές = 2,43 δισεκ. ευρώ από 2,01 δισεκ. της τρέχουσας αποτίμησης ή premium 16%.
Να σημειωθεί ότι η Macquarie έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής άπαξ και το τίμημα που πρόσφερε ήταν στην περιοχή των 19,8 ευρώ με 20,2 ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η First Sentier Investors δεν θα υποβάλλει δημόσια πρόταση στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ακόμη και εάν εμφανιστούν και άλλοι επενδυτές που αποκτήσουν επιπλέον ποσοστό ξεπερνώντας το 33% που με βάση την ελληνική νομοθεσία υποχρεώνει μια εταιρία να υποβάλλει δημόσια πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης