Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά έδωσαν ώθηση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά έδωσαν ώθηση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μισή ώρα περίπου χρειάστηκε για να ξεπεράσει τις 840 μονάδες και δεν τις έχασε ξανά. Έντονα ανοδικά από νωρίς λοιπόν και με το τζίρο να μην είναι κακός. Επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών σε λίγα χαρτιά και εκεί πηγαίνει ο τζίρος. Ένας μεγάλος αριθμός μετοχών εξακολουθεί να βρίσκεται στο περιθώριο. Τα βαριά χαρτιά ήταν σήμερα στο επίκεντρο και αυτά οδηγούν την προσπάθεια αντίδρασης. Δείχνει να μπορεί και για υψηλότερα.

Τράπεζες, ΟΤΕ, Motor Oil και ένας ακόμα καλός αριθμός μετοχών του FTSE 25 έδωσαν ανάσες σήμερα και βελτίωσαν κάπως την επενδυτική ψυχολογία. Δεν ήταν αναμενόμενη η κίνηση με βάση όσα διαβάζαμε το πρωί στους αναλυτές. Φυσικά και είναι καλοδεχούμενη και κλείνει ωραία η εβδομάδα. Με οριακές απώλειες σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. λόγω της σημερινής πορείας.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Έχει αρχίσει και κουράζει η επιθετικότητα και οι καθημερινές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Νομίζουμε πως δεν βοηθούν το χρηματιστήριο και πως σίγουρα ανεβάζουν το πολιτικό ρίσκο, έστω και αν οι περισσότεροι λένε «έλα μωρέ έτσι κάνει η Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να κάνει κάτι».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από ΕΤΕ με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στο +6,37%. Πολύ καλή η ΠΕΙΡ και η ΕΥΡΩΒ αλλά με μικρότερη άνοδο, ενώ υστέρησε θα λέγαμε κάπως η ΑΛΦΑ που έκλεισε με τη μικρότερη άνοδο και στο +1,83%.

MOTOR OIL: Δυνατή κίνηση εδώ και επίσης κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 17,96 ευρώ με άνοδο 4,42%.

ΟΤΕ: Τρομερός και αυτός από νωρίς. Στο +4,48% και στα 15,86 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Αν και διαβάζουμε θετικά σχόλια από τους αναλυτές για το εξάμηνο αλλά και την εξαγορά που έκανε, η μετοχή δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Με μεγάλο σήμερα όγκο βρέθηκε να γράφει χαμηλά πέντε ετών (σε κλείσιμο). Στα 5,76 ευρώ και στο -1,54% με όγκο 127 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Φαίνεται πως η εκτίμηση που έδωσε η διοίκηση για φέτος αλλά και το 2025 δεν έκανε τον πωλητή ή τους πωλητές να αλλάξουν γνώμη. Απίστευτες πωλήσεις. Στα 2,9450 ευρώ και στο -1,17%.

PREMIA: Εξακολουθεί να έχει πωλητή. Έκανε σχεδόν 70 χιλ. τεμάχια σήμερα και έκλεισε με άνοδο 2,10% αλλά και με τους πωλητές να θέλουν να δώσουν στην τιμή κλεισίματος 30 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM (απάντηση): Ρωτήστε εκεί ή την ίδια την εταιρεία. Εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι πατέντα, αλλά προϊόν που κυκλοφορεί ήδη και φυσικά δεν παράχθηκε ούτε έγινε η έρευνα και η ανάπτυξη από τη Lavipharm. Αγοράστηκε από πολυεθνική και το αγόρασε η οικογένεια. Βάζει αυτό το προϊόν που πουλάει ήδη και ζητάει κεφάλαια από τους άλλους μετόχους για να το αναπτύξει και να το πουλήσει και αλλού, αλλά και να αναπτύξει και άλλα. Τώρα το αν έχει γίνει σωστά η αποτίμηση, αν είναι δίκαιο κτλ. ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Δεν είναι προφανώς η πρώτη φορά που μία αύξηση ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων, ούτε πρώτη φορά που κίνηση βασικού μετόχου φέρνει αντιδράσεις. Και η συγκεκριμένη στήλη αλλά και το ΒΝ έχουν πολλές φορές αποκαλύψει τέτοιες τακτικές. Στο +6,86% και στα 0,5450 ευρώ με όγκο κάτω από 4 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Με υψηλό τζίρο σήμερα και με αγοραστές που γίνονται και επιθετικοί σε κάποιες στιγμές. Τέτοιες μέρες πέρυσι είχε ξαναγράψει τιμές κοντά στα 1,40 ευρώ. Όπως και τότε όμως έτσι και τώρα δεν τις κράτησε. Βγήκαν πωλητές και η μετοχή έκλεισε με άνοδο 2,78% και στα 1,2950 ευρώ, επιβεβαιώνοντας και πάλι την αντίσταση ως ισχυρότατη.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Έπεσε ένα μαστίγωμα στο κλείσιμο και έτσι η εικόνα της δεν δείχνει αυτό που πραγματικά βλέπει κάποιος εδώ και καιρό στη μετοχή. Απογοητεύει με άλλα λόγια. Στο +5,45% και στα 3,48 ευρώ ενώ ενδοσυνεδριακά ήταν στα 3,25 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης