Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική οικονομία: Επιστροφή στην ανάπτυξη στο τέλος του 2022 – Ύφεση 4,1% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο

tags :
Ρωσική οικονομία: Επιστροφή στην ανάπτυξη στο τέλος του 2022 – Ύφεση 4,1% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο

Επιστροφή στην ανάπτυξη στο τέλος του 2022 βλέπει ο υπουργός Οικονομίας

 Η οικονομία της Ρωσίας εμφανίζεται ιδιαιτέρα ανθεκτική καθώς συρρικνώθηκε μόλις κατά 4,1% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2022 υπό το βάρος πρωτοφανών κυρώσεων, σύμφωνα τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας Rosstat, αναθεωρώντας ελαφρώς τα πάνω την αρχική εκτίμηση για συρρίκνωση στο 4%, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα του το Reuters το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022.
Το πρώτο τρίμηνο, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση, αλλά συρρικνώθηκε κατά 0,4% το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Rosstat.
Την ίδια ώρα στο.. καλάθι των αρχήστων τέθηκαν οι προβλέψεις δυτικών οργανισμών που έκαναν λόγο για ύφεση από 6% έως και 19,2%..

Τα στοιχεία

Οι λιανικές και χονδρικές πωλήσεις μαζί με τις εργασίες επισκευής οχημάτων παρουσίασαν το δεύτερο τρίμηνο τη μεγαλύτερη ετήσια συρρίκνωση της τάξης του 14,1% μεταξύ άλλων τμημάτων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Ο τομέας της μεταποίησης συρρικνώθηκε κατά 4% και η εξόρυξη ορυκτών πόρων μειώθηκε κατά 0,8%, ενώ ο τομέας των κατασκευών επεκτάθηκε κατά 3,4%, σύμφωνα με τη Rosstat.
Η οικονομία της Ρωσίας θα σημειώσει μικρότερη οικονομική συρρίκνωση από ό,τι αναμενόταν τα επόμενα χρόνια και θα μπορούσε να επιστρέψει στην ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση ήδη από το τέλος του 2022, δήλωσε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022  ο υπουργός Οικονομίας, Maxim Reshetnikov
How Is Russian Economy Doing? Worse Recession Scenario Seen in Internal  Report - Bloomberg
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης