Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο - Daily Sabah: Ελληνικά σκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον πλοίου με σημαία Κομόρες

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο - Daily Sabah: Ελληνικά σκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον πλοίου με σημαία Κομόρες
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής το ελληνικό λιμενικό άνοιξε «πυρά παρενόχλησης» σε πλοίο ro-ro 11 μίλια από το νοτιοδυτικό νησί της Τουρκίας Bozcaada

Ελληνικά πλοία άνοιξαν πυρ εναντίον πλοίου με σημαία Κομόρες ανοικτά του Τσανάκαλε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah ενώ φαίνεται να στήνεται νέο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής το ελληνικό λιμενικό άνοιξε «πυρά παρενόχλησης» σε πλοίο ro-ro 11 μίλια από το νοτιοδυτικό νησί της Τουρκίας Bozcaada.
Το πλοίο με το όνομα «Anatolian», το οποίο έχει 18μελές πλήρωμα – έξι Αιγύπτιους, τέσσερις Σομαλούς, πέντε Αζέρους και τρεις Τούρκους – δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα, ανέφερε περαιτέρω στην ανακοίνωση η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Έρευνα

Αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, η τουρκική ακτοφυλακή έστειλε δύο σκάφη και τα ελληνικά πλοία αποχώρησαν από την περιοχή.
Κανείς δεν τραυματίστηκε στο πλοίο, πρόσθεσε η ανακοίνωση.
Το πλοίο συνοδεύεται από δύο σκάφη και έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.
Στον ιστότοπό της, η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής κοινοποίησε επίσης ένα βίντεο με τα πυρά παρενόχλησης και έναν χάρτη, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την τοποθεσία όπου συνέβη το περιστατικό, αναφέρει η Daily Sabah.
daily_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης