Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Biden ενισχύει τους περιορισμούς στις εξαγωγές αμερικανικών προηγμένων μικροτσιπ προς την Κίνα

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Biden ενισχύει τους περιορισμούς στις εξαγωγές αμερικανικών προηγμένων μικροτσιπ προς την Κίνα
Η διεύρυνση των περιορισμών στις εξαγωγές τσιπ από την κυβέρνηση Biden επιδιώκει να αποτελέσει μια «στρατηγική ασφυξίας» κατά της Κίνας
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Biden σχεδιάζει να διευρύνει τους περιορισμούς στις αμερικανικές εξαγωγές μικροτσιπς που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη και στις εργαλειομηχανές κατασκευής μικροτσιπ προς την Κίνα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες η αμερικανική κυβέρνηση περιόρισε τις εξαγωγές προς την Κίνα των μικροτσιπς της Nvidia και της Advanced Micro Advice που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σκοπεύει να εκδώσει νέους κανονισμούς επί τη βάσει περιορισμών που γνωστοποιήθηκαν μέσω επιστολών νωρίτερα μέσα στο 2022, σε τρεις αμερικανικές εταιρίες (KLA Corp, Lam Research Corp και Applied Materials Inc) σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Reuters.
Οι κανονισμοί θα κωδικοποιήσουν επίσης τους περιορισμούς που απεστάλησαν στις εταιρίες Nvidia Corp και Advanced Micro Devices τον προηγούμενο μήνα, δίνοντας τους οδηγίες για τον τερματισμό προς την Κίνα, των εξαγωγών αρκετών μικροκυκλωμάτων τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές, εκτός και αν λάβουν ειδικές άδειες.
Ένας κορυφαίος αξιωματούχος του Υπουργείου Εμπορίου, αν και αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για νέους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ προς την Κίνα, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Σαν γενικό κανόνα, προσπαθούμε να κωδικοποιήσουμε τυχόν περιορισμούς που υπάρχουν σε ενημερωμένες επιστολές με μια κανονιστική αλλαγή. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει μια συνολική προσέγγιση για την εφαρμογή πρόσθετων ενεργειών... για την προστασία των συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ» εμποδίζοντας την Κίνα να αποκτήσει προηγμένα αμερικανικά τσιπ και να εκσυγχρονίσει έτσι τα στρατωτικά της συστήματα.
Ο Jim Lewis, ειδικός τεχνολογίας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, είπε ότι η σχεδιαζόμενη δράση για τη διεύρυνση των περιορισμών στις εξαγωγές τσιπ, επιδιώκει να αποτελέσει μια «στρατηγική ασφυξίας» κατά της Κίνας.
«Δεν μπορούν να φτιάξουν αυτά τα υλικά, δεν μπορούν να φτιάξουν τον κατασκευαστικό εξοπλισμό», είπε ο Lewis.
Η περιοριστική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση Biden έχει σκοπό να επιβραδύνει την άνοδο της Κίνας στην κυριαρχία της παγκόσμιας βιομηχανίας τσιπ, όσο οι ΗΠΑ ξεκινούν να ανοικοδομούν τη δική τους βιομηχανία συναρμολόγησης τσιπ μέσω του νόμου CHIPS και Science του 2022 σε νέες βάσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης