Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Εξετάζουμε τη διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Πλεύρης: Εξετάζουμε τη διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν
Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τη μετάλλαξη «Κένταυρος» του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το ενδεχόμενο να διαγράφουν τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών, οι οποίοι τελικά εμβολιάστηκαν.
Ειδικά για τα νέα εμβόλια, ο υπουργός ανέφερε, μιλώντας στον Ant1, πως: «Οι οδηγίες αυτές είναι επιστημονικές που δεν βασίζεται σε κάποια επιτροπή εμβολιασμού».
Οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να κάνει το νέο εμβόλιο, σε συνεννόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση.
Σχετικά με την επικαιροποίηση, ο υπουργός ανέφερε πως «όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση. Τα επικαιροποιημένα, παρέχουν κάλυψη όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά προστατεύουν ως ένα κομμάτι και προς τη μόλυνση».

Οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και είπε πως: «Θα επιθυμούσα τα άτομα που δεν εμβολιάζονται γιατί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, να μην παρέμεναν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όμως η γραμμή που ακολουθούμε είναι να επαναξιολογούμε σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας».

Η μετάλλαξη Omicron

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη μετάλλαξη «Κένταυρος» επισημαίνοντας πως είναι μια παραλλαγή της Omicron και όσο είμαστε στην παραλλαγή Omicron δεν υπάρχει πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης