Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ): Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, η Ελλάδα όχι

Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ): Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, η Ελλάδα όχι
Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σε μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις προχώρησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες.
Λέμε κατάργηση της Σαρίας.
Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος.
Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος.
Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2015-19 έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή λέγοντας «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».
«Ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια Πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό», σχολίασε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος και συμπήρωσε; «Στέκομαστε πάνω απ' όλα αυτά, όπως στάθηκαμε τα τελευταία δύο χρόνια». 

Νέο ατόπημα...

Στη συνέχεια, όμως, ο Ζεϊμπέκ υπέπεσε σε νέο ατόπημα…
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνέντευξη σε τουρκικό κανάλι, όταν η συζήτηση έφτασε στη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης, ανέφερε:
«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας».
«Επιτέλους, γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;», διερωτάται ο κ. Χατζηβασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης