Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στη Wall με επίκεντρο τα επιτόκια της Fed (21/9) - Ο S&P 500 στο -1,13%, ο Nasdaq -0,95%

Αρνητικά πρόσημα στη Wall με επίκεντρο τα επιτόκια της Fed (21/9) - Ο S&P 500 στο -1,13%, ο Nasdaq -0,95%
Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 3,57% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,97%.
Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall street σήμερα Τρίτη 19/9, με τους traders να προετοιμάζονται για άλλη μια μεγάλη αύξηση επιτοκίων, που αναμένεται να ανακοινώθει την Τετάρτη 21/9 από την Federal Reserve
Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve πιέζονται να αποδείξουν ότι είναι «σοβαροί» απέναντι στον στόχο της αντιμετώπισης του πληθωρισμού, ώστε να ανακτήσουν την απολεσθείσα αξιοπιστία τους, γράφουν οι Financial Τimes.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης για τρίτη συνεχή φορά, καθώς προσπαθεί να πατήσει φρένο στην υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας...
Παράλληλα, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 3,57% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,97%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,5% έναντι του ευρώ, στο 0,9977 δολ.

Στο ταμπλό

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο -1,01%, στις 30.706 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στο -1,13%, στις 3.855 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο -0,95%, στις 11.425 μονάδες
wall_klisimo_4.JPG

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+1,8%) και Boeing (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike (-3,9%) και Travelers (-2,2%). 

Πτώση 12% για τη μετοχή της Ford, 4,45 για της General Motors


Πτώση άνω του 11% κατέγραψεη μετοχή της Ford Motor, μετά τις ανακοινώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας είπε ότι θα έχει πρόσθετα κόστη ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε σχέση με τα αναμενόμενα το τρέχον τρίμηνο και ότι οι ελλείψεις ανταλλακτικών έχουν καθυστερήσει τις παραδόσεις.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Ford, που κυκλοφόρησαν αργά τη Δευτέρα 19/9, οδήγησαν μάλιστα και τη μετοχή της ανταγωνίστριας General Motors σε πτώση 4,4% καθώς οι αναλυτές είπαν ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες από τις ελλείψεις των τσιπ.

Powell (Federal Reserve), Summers (Harvard) και Musk (Tesla) συμφωνούν: Έρχεται πόνος στη Wall Street


Ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, έχει προειδοποιήσει πολλάκις ότι ο πληθωρισμός δεν θα μειωθεί στις ΗΠΑ, χωρίς... πόνο.
Ο Lawrence H. Summers, πρώην υπουργός Οικονομικών και επίτιμος πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αναγνωρίζει ότι η Federal Reserve βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορεί να ελέγξει τον πληθωρισμό εάν δεν προκαλέσει απότομη προσγείωση στην οικονομία.
Και ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδιοκτήτης τεσσάρων εταιρειών - Tesla, SpaceX, The Boring Company και Neuralink - είναι πολύ επικριτικός απέναντι σε αυτήν τη νομισματική πολιτική, καθώς η απότομη αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει στη λεγόμενη σκληρή προσγείωση της οικονομίας ή ύφεση.

Roubini: Έρχεται κραχ στις αγορές, πτώση 40% στα Χρηματιστήρια

Ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, που έγινε διάσημος όταν κατάφερε να προβλέψει σωστά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, προβλέπει μια «μακρά και άσχημη» ύφεση για την αμερικανική οικονομία που θα έρθει στα τέλη του 2022, θα προσλάβει παγκόσμιες διαστάσεις, θα κρατήσει όλο το 2023 και θα οδηγήσει σε μια απότομη διόρθωση στον S&P 500.
«Ακόμη και σε περίπτωση ήπιας ύφεσης, ο S&P 500 μπορεί να πέσει κατά 30%,» δήλωσε ο Roubini, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Roubini Macro Associates, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.


Άλμα 12,2% στις ενάρξεις κατοικιών τον Αύγουστο

Στα μάκρο, μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, ανακάμπτοντας από σειρά αδύναμων μετρήσεων.
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, οι ενάρξεις κατοικιών ενισχύθηκαν 12,2% στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,575 εκατ. τον περασμένο μήνα από 1,404 εκατ. τον Ιούλιο.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν το 1,445 εκατ.
Εν τω μεταξύ, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών βούτηξαν 10% σε μηνιαία βάση, στο 1,517 εκατ.
1_182.jpg

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα στις εκκινήσεις από τον Μάρτιο του 2021 και το μεγαλύτερο μηνιαίο κραχ στις άδειες από τον Απρίλιο του 2020.
Οι νέες άδειες έχουν το χαμηλότερ SAAR από τον Ιούνιο του 2020...
2_248.jpg

Fed Ατλάντας : Αναθεωρεί επί τα χείρω την ανάπτυξη του γ’ τριμήνου 2022, στο +0,3%

Σε επί τα χείρω αναθεώρηση της εκτίμησης για την οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το τρίτο τρίμηνο 2022, προχώρησε η Federal Reserve (Fed) Ατλάντας, «βλέποντας» πλέον την επίδοση στο 0,3%, από 0,5% στις 15 Σεπτεμβρίου, από 1,4% στις 7 Σεπτεμβρίου και από 2,6% την 1 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης