Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κάτω από τις 830 μονάδες λόγω του διεθνούς κλίματος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κάτω από τις 830 μονάδες λόγω του διεθνούς κλίματος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και με μεταβλητότητα. Αναμένεται η απόφαση της FED σήμερα και οι αναλυτές περιμένουν αύξηση 0,75%. Το θέμα είναι αν θα συνεχιστούν οι μεγάλες αυξήσεις. Από την άλλη η μερική επιστράτευση στη Ρωσία, θεωρούμε πως επηρεάζει αρνητικά τις αγορές. Απαιτείται προσεκτική διαχείριση από τους επενδυτές.

Τελευταία το επενδυτικό ενδιαφέρον στο Χ.Α. έχει ατονήσει και όλο και λιγότεροι επενδυτές ασχολούνται, όπως δείχνει και ο τζίρος. Το σημερινό άνοιγμα είναι με απώλειες και πολύ χαμηλές συναλλαγές. Κάτω από τις 830 μονάδες κινείται στα πρώτα λεπτά ο Γενικός Δείκτης. Πιέζονται τα περισσότερα βαριά χαρτιά.

DAX: Είχε «πατήσει» ωραία πριν λίγες μέρες το γράφημα, αλλά τώρα γράφει πιο χαμηλή τιμή και η επόμενη στήριξη μπορεί να βρεθεί μέχρι τις 12.400 μονάδες, αλλά και λίγο πιο πάνω έχει κάτι. Τρεις φορές έχει δοκιμάσει τη γύρω περιοχή και αν διασπαστεί, η επόμενη στήριξη είναι σχεδόν 1.000 μονάδες πιο κάτω που είχε δει πριν δύο χρόνια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα είναι αρνητική εξέλιξη αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του ΒΝ και υπάρξει αναβολή στα μερίσματα. Πιέζεται 1,7% η Eurobank και 2% η Alpha Bank. Ανάλογες οι απώλειες και στις άλλες δύο συστημικές.

ΔΕΗ: Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από σήμερα ενεργοποιείται η απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών. Κάνει όγκο η μετοχή και υποχωρεί σχεδόν 1%.

ΕΛΠΕ-ΜΟΗ: Σύμφωνα με τα πρωινά σχόλια αναλυτών θα μπορούσαμε να δούμε κάποια αντίδραση συνολικά στον κλάδο, καθώς φαίνεται πως θα υπάρξει αμφισβήτηση του έκτακτου φόρου από τις εταιρείες της Ευρώπης, ενώ και οι αποτιμήσεις μετά την πρόσφατη διόρθωση έχουν γίνει πιο ελκυστικές. Στο ξεκίνημα απώλειες καταγράφουν οι μετοχές αλλά με μικρό όγκο συναλλαγών. Ειδικά τα ΕΛΠΕ. Η ΜΟΗ έχει κάπως μεγαλύτερο όγκο αλλά μάλλον επειδή βγαίνουν αγοραστές και μαζεύουν την προσφορά.

JUMBO: Πτωτικά και αυτή παρά τα ισχυρά αποτελέσματα. Στα 14,35 ευρώ και στο -1,71%. Χαμηλός ο όγκος και εδώ.

EPSILON NET: Πώληση 34.000 τεμαχίων στα 5,90 ευρώ και στο +4,24%. Κάπως ψηλά μπήκε η εντολή. Στα 5,70 ευρώ με 580 τεμάχια η μετοχή και με άνοδο 0,71%.

ENTERSOFT: Με 100 τεμάχια πήγε στο -4,89% και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε δημοπρασία.

CENERGY: Τα δικά της αποτελέσματα περιμένουμε σήμερα και αύριο θα γίνει η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρει κάτι παραπάνω από όσα γράψαμε χθες για τη συζήτηση του αιτήματος του Λουκά Σπεντζάρη για οικονομικό έλεγχο στο δικαστήριο. Αναμένεται η απόφαση.

LAVIPHARM: Προς τα τέλη του έτους νομίζουμε πως θα πάει η αύξηση κεφαλαίου, καθώς προχωράει το ενημερωτικό αλλά από τον άλλο μήνα θα γίνει η έγκριση. Να σημειώσουμε επειδή έχουμε δεχθεί κάποια ερωτήματα πως για τον Τηλέμαχο Λαβίδα στις ΗΠΑ δεν υπάρχει κάτι παραπάνω. Έχει τελειώσει η δικαστική του περιπέτεια. Ούτε θέμα στην εταιρική διακυβέρνηση στην Ελλάδα υπάρχει από την περιπέτεια για εσωτερική πληροφόρηση.

ΒΥΤΕ: Περιμένουμε τα αποτελέσματα της δημόσια πρότασης και με βάση τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, μάλλον θα στεφθεί με επιτυχία. Με όγκο 4 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 1,58%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης