Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές - Απορρίφθηκε αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση του Φέλιξ Μπίτζιος

Εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές - Απορρίφθηκε αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση του Φέλιξ Μπίτζιος
Η πλειοψηφία απέρριψε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή ο Φέλιξ Μπίτζιος

Ακόμα ένα «όχι» εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις. Ειδικότερα, η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθεί και να καταθέσει ο Φέλιξ Μπίτζιος μετά και τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.
Το αίτημα ακολούθησε το ρεπορτάζ του Inside Story σχετικά με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, συνεταίρο στην Intellexa που εμπορεύεται το λογισμικό Predator, ο οποίος φέρεται να συνδέεται και με την εταιρεία Krikel, που έχει συνάψει τουλάχιστον έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Φ. Μπίτζιος εμφανιζόταν ως συνέταιρος στην Intellexa μέσω της εταιρείας Santinomo από τον Μάρτιο του 2020, ενώ από τον Μάιο εκείνης της χρονιάς φέρεται να έλεγχε το 35% της εταιρείας που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator.
Ο Ν. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την παρακολούθησή του στις 5 Αυγούστου 2022. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 4 Αυγούστου 2022, αναρτήθηκε στην ιστοθέση του Εφόρου Εταιρειών αλλαγή της μετοχικής δομής της Santinomo. Με αυτήν, ο Φέλιξ Μπίτζιος εμφανίζεται αναδρομικά να μεταβίβασε τις μετοχές του στην Intellexa, σε ιρλανδική Thalestris, ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης