Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Προσπάθεια αντίδρασης μετά την πρόσφατη πτώση

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Προσπάθεια αντίδρασης μετά την πρόσφατη πτώση
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εταιρείες που δημοσιεύουν αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο και μεταξύ αυτών Viohalco και ΕΥΔΑΠ, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση
Σχετικά Άρθρα

Ήπια ανοδικά αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγορές της Ευρώπης σύμφωνα με την εικόνα που δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα και η εγχώρια αγορά μετά την υποχώρηση των τελευταίων ημερών, θα προσπαθήσει να ακολουθήσει.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εταιρείες που δημοσιεύουν αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο και μεταξύ αυτών Viohalco και ΕΥΔΑΠ, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα καθώς οι ανησυχίες για τη σφιχτότερη νομισματική πολιτική και την υποχώρηση της ανάπτυξης δείχνουν να περιορίζονται κάπως.

Piraeus Securities
Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα μπορούσαμε να περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Σε περίπτωση περαιτέρω αδυναμίας, θα αναζητούσαμε καλό σημείο εισόδου σε εταιρείες με ισχυρά θεμελιώδη και υψηλές μερισματικές αποδόσεις, όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Jumbo.

Euroxx
Περιμένουμε πως η αδύναμη επενδυτική ψυχολογία θα συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να αλλάξουν στη σημερινή συνεδρίαση, με την ψυχολογία να παραμένει αρνητική.

Depolas
Περαιτέρω διολίσθηση τιμών καταγράφηκε χθες στο ΧΑ, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στο εξωτερικό εν μέσω ανόδου των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο (πλην Ιαπωνίας). Ανοδικές αντιδράσεις ενδέχεται να υπάρχουν, αλλά η τάση παραμένει πτωτική και για τον ΓΔΧΑ, ο οποίος νομοτελειακά συσχετίζεται με την πορεία των διεθνών δεικτών. Αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο διεθνές τοπίο η προσέγγιση της περιοχής των 790-780 μονάδων, η οποία αποτελεί και το κάτω εύρος των εκτιμώμενων τιμών για την περίοδο, είναι ιδιαίτερα πιθανή. Ωστόσο, σημειώνουμε για άλλη μία φορά, ότι εξετάζουμε ενίσχυση θέσεων πάντα κατά περίπτωση. Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αρχικές μετρήσεις PMI για μεταποίηση και υπηρεσίες Σεπτεμβρίου σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης