Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με την Credit Suisse και «κάηκαν» 12 δισ. φράγκα - Σχεδιάζει νέα ΑΜΚ ή έξοδο από τις ΗΠΑ;

tags :
Τι συμβαίνει με την Credit Suisse και «κάηκαν» 12 δισ. φράγκα - Σχεδιάζει νέα ΑΜΚ ή έξοδο από τις ΗΠΑ;
Η Credit Suisse εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο περικοπής περίπου 5.000 θέσεων εργασίας
Η Credit Suisse αναζητά νέα κεφάλαια από τους επενδυτές, σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι οποίες αναφέρουν ότι η ελβετική τράπεζα βρίσκεται σε διαδιακσία αύξησης κεφαλαίου για τέταρτη φορά σε περίπου επτά χρόνια, καθώς επιχειρεί μια ριζική ανασύνταξη της επενδυτικής της τράπεζας.
Η ελβετική τράπεζα άρχισε τις τελευταίες εβδομάδες να μιλά με επενδυτές, σύμφωνα με το Reuters.
Διάφορα σενάρια είναι υπό συζήτηση για την επενδυτική τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης της πιο δραστικής επιλογής εξόδου σε μεγάλο βαθμό από την αγορά των ΗΠΑ.
Δεν είναι σαφές πόσο θετικοί είναι οι επενδυτές και το ενδιαφέρον μπορεί να μετριαστεί από το γεγονός ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η οποία έχει δυσκολευτεί μετά από μια σειρά σκανδάλων, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 12 δισ. φράγκα σε κεφάλαια από το 2015 - σχεδόν ισοδύναμο με την τρέχουσα αγοραία αξία.
Η μετοχή της τράπεζας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά σήμερα, ήτοι στα 4,1930 φράγκα.

Σε αναζήτηση κεφαλαίων

«Με πιθανή πώληση της μονάδας (τιτλοποιημένα προϊόντα) και τη μείωση των κινδύνων στον ισολογισμό, λείπουν έως και 4 δισ. ελβετικά φράγκα για την επερχόμενη αναδιάρθρωση, τα σχέδια ανάπτυξης στη διαχείριση περιουσίας και τη συσσώρευση μετοχικού κεφαλαίου», εκτίμησε είπε ο αναλυτής της ZKB, Christian Schmidiger.
Με κεφαλαιοποίηση περίπου 12,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, αυτό θα σήμαινε «ένα σημαντικό dilution για τους υφιστάμενους μετόχους», πρόσθεσε ο Schmidiger.

Διαψεύδει η Credit Suisse

Πάντως η Credit Suisse δεν επιβεβαίωσε κανένα σενάριο.
"Είπαμε ότι θα ενημερώσουμε για την πρόοδο σχετικά με την ολοκληρωμένη επισκόπηση στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη μας για το τρίτο τρίμηνο.
Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε τυχόν πιθανά αποτελέσματα πριν από αυτό", ανέφερε εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας.
Ο ίδιος πρόσθεσε όμως ότι «η Credit Suisse δεν εξέρχεται από την αγορά των ΗΠΑ».
Πέρα από την επενδυτική τράπεζα, οι δραστηριότητες της Credit Suisse στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.
Το Bloomberg ανέφερε ξεχωριστά ότι η Credit Suisse σταθμίζει την πώληση της επιχείρησής της LatAm Wealth εξαιρουμένης της Βραζιλίας.
Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της τράπεζας αναμένονται στις 27 Οκτωβρίου.
Η Credit Suisse εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο περικοπής περίπου 5.000 θέσεων εργασίας, περίπου μία θέση στις 10, ως μέρος της προσπάθειας μείωσης του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης