Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Σε bear market εισήλθε και ο Dow, ακολουθώντας τους S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Σε bear market εισήλθε και ο Dow, ακολουθώντας τους S&P 500 και Nasdaq
O Dow εισήλθε σε bear market κατά τη συνεδρίαση της 26/9/22
Σχετικά Άρθρα

Ο Dow Jones Industrial Average, ο παλαιότερος από τους τρεις κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street, με την πτώση κατά 1,1% που κατέγραψε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, της 27/9/22, βρέθηκε χαμηλότερα του 20% από την κορυφή του που είχε πιάσει τον Ιανουάριο, κι επομένως σύμφωνα με τους γνωστούς ορισμούς της αγοράς πέρασε σε bear market.
Προφανώς η πτώση του Dow οφείλεται στις ανησυχίες ότι ο πόλεμος της Fed ενάντια στον πληθωρισμό που βρίσκεται σε υψηλά πολλών δεκαετιών θα ωθήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.
Έχει προηγηθεί η πτώση των άλλων δύο δεικτών S&P 500 και Nasdaq κατά 23% και 32%, αντίστοιχα, από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Ιανουαρίου, επομένως η είσοδος του Dow σε bear market αποτελεί το τελευταίο ορόσημο στην πτώση της αγοράς που φαίνεται ότι θα σημαδέψει το 2022.
Ο Dow περιλαμβάνει μόνο 30 εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, άρα είναι ένας πολύ πιο περιορισμένος δείκτης από τους άλλους δύο, παρ όλα αυτά είναι ιστορικά αυτός που παρακολουθεί περισσότερο η Main Street.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι μιλάμε για bear market όταν έχουμε πτώση τουλάχιστον 20% σε μια μετοχή ή σε ένα δείκτη σε σχέση με την προηγούμενη κορύφωσή του, με την κορυφή να ορίζει την αρχή της bear market, η οποία αναγνωρίζεται μόνο εκ των υστέρων, αφού δηλαδή επέλθει η πτώση της μετοχής ή του δείκτη κατά 20%.
Ομοίως, μιλάμε για bull market όταν έχουμε άνοδο 20% από ένα προηγούμενο χαμηλό αλλά ταυτόχρονα ο δείκτης κάνει νέα υψηλότερη κορυφή και ότι κι αυτή αναγνωρίζεται πάντα εκ των υστέρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης