Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νόμιμα τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία, από 87% έως 99% υπέρ της ενσωμάτωσης στην Ρωσία – Μεγάλη νίκη Putin κατά ΝΑΤΟ και Zelensky

Νόμιμα τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία, από 87% έως 99% υπέρ της ενσωμάτωσης στην Ρωσία – Μεγάλη νίκη Putin κατά ΝΑΤΟ και Zelensky
Η Ρωσία στις 4 Οκτωβρίου 2022 θα αναγνωρίσει τα εδάφη αυτά ως ρωσικά και θα ενεργοποιήσει το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα.

Η προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία… βάζει τέλος στον επιθετικό πόλεμο και αλλάζει το status quo, το κυριότερο αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας νίκη της Ρωσίας και του Προέδρου Putin απέναντι στα σενάρια ότι αποτυγχάνει στην Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε 122.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα απελευθέρωσε 4 περιοχές της Ουκρανίας, το Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson στην Νότια Ουκρανία και οι πολίτες μέσω δημοψηφισμάτων ψήφισαν υπέρ της προσάρτησης στην Ρωσία με ποσοστά ρεκόρ από 87% έως 99%.
Η Ουκρανία και το καθεστώς Zelensky πλέον έχουν εγκλωβιστεί, το ΝΑΤΟ έχει εγκλωβιστεί καθώς δεν θα αποτολμήσουν να επιτεθούν σε εδάφη που πλέον ανήκουν στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Η Ρωσία στις 4 Οκτωβρίου 2022 θα αναγνωρίσει τα εδάφη αυτά ως ρωσικά και θα ενεργοποιήσει το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα.
Για την Ουκρανία, αυτό είναι η αρχή του τέλους… συν τοις άλλοις προσεχώς ξεκινάει ο χειμώνας και οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν οπότε ο χρόνος να κερδίσει εδάφη ο Ουκρανικός στρατός… τελειώνει.
Η προσάρτηση εδαφών αποτελεί μια ιστορική στιγμή, οι ρωσώφωνοι μέσω δημοψηφισμάτων είπαν ναι στην ένταξη στην Ρωσία… ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η Ουκρανία μπορούν να αντισταθούν παρ΄ ότι εξαπέλυσαν μπαράζ επιθέσεων στις περιοχές όπου διεξήχθησαν τα δημοψηφίσματα για να αποθαρρύνουν τον κόσμο να εκφράσει την βούληση του.
Οι ρωσικές δυνάμεις οριοθέτησαν τα νέα σύνορα τους, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως προς την στρατηγική επίθεσης τελείωσε και θα κρατήσουν άμυνα προστατεύοντας τα νέα εδάφη.
Για τους Ουκρανούς το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο…

Οι ρωσώφωνοι σε ποσοστό έως 99% υπέρ της προσάρτησης

Μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων, το 93,11% των κατοίκων της περιοχής Zaporizhye ψήφισαν «υπέρ» της ένταξης στην Ρωσία.
Στο Luhansk μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων, το 98,42% των ψηφοφόρων ψήφισε «υπέρ».
Στο Donetsk το 99,23% ενέκρινε την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Στην περιοχή Kherson, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης του 100% των ψήφων στο δημοψήφισμα, το 87,05% ήταν υπέρ.
Μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, το Luhansk ανέφερε ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα, λαμβάνοντας υπόψη τα εκλογικά τμήματα και στη Ρωσία, ήταν 94,15%, συνολικά στην ψηφοφορία συμμετείχαν 1.662.607 ψηφοφόροι.
Στην περιοχή Zaporizhia ή Zaporizhye, η συμμετοχή ήταν 85%, 541.093 άτομα συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Στο Donetsk, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν 97,51% ή 2.131.207 άτομα ενώ στην περιοχή Kherson 78,86% ψήφισαν ή 571.001 άτομα.

Τα δημοψηφίσματα είναι νόμιμα...

Μπορεί η Δύση να σαμπόταρε τα δημοψηφίσματα και να τα χαρακτήρισε fake, εντούτοις η καθολική πλειοψηφία των πολιτών τάχθηκε υπέρ της αυτοδιάθεσης, κοινώς δεν μπορεί να χαρακτηριστούν τα δημοψηφίσματα με ποσοστά της τάξης του 98% ως μη έγκυρα.
Δεν μπορεί η Ελβετία για ασήμαντο αφορμή να πραγματοποιεί δημοψηφίσματα και οι πολίτες μιας περιοχής της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας που καταπιέζονται από το 2014... να ψηφίζουν υπέρ της προσάρτησης στην Ρωσία με ποσοστά ρεκόρ και η Δύση να μην τα αναγνωρίζει.
Από το 2014 και πριν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2022 η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, οι Ουκρανοί είχαν σκοτώσει 14.500 πολίτες στο Donbass...

Οργανωτικά θέματα

Τα δημοψηφίσματα διεξήχθησαν για πέντε ημέρες - από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι κάτοικοι των Donetsk και Luhansk απάντησαν στο ερώτημα εάν υποστηρίζουν την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία ως συστατική οντότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στις περιφέρειες Zaporizhye και Kherson, η ερώτηση στο ψηφοδέλτιο ήταν η εξής: Είστε υπέρ της εγκατάλειψης της περιοχής από την Ουκρανία, της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους και της συμμετοχής της στη Ρωσική Ομοσπονδία»

Τι δήλωσαν οι παρατηρητές

Τα δημοψηφίσματα παρακολούθησαν, εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία, εκπρόσωποι 45 χωρών από πέντε ηπείρους.
Όλοι τους αναγνώρισαν τη διαφάνεια του δημοψηφίσματος και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης.
Ο Μεξικανός συγγραφέας Israel Gomez Arconada τόνισε ότι «το γεγονός της πίεσης και της δωροδοκίας» στο δημοψήφισμα στο Luhansk δεν καταγράφηκε από διεθνείς παρατηρητές.
Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην περιοχή Zaporizhye.
Ο διεθνής παρατηρητής από τη Βραζιλία, αρθρογράφος της Red Journal, δήλωσε ότι οι άνθρωποι που εργάστηκαν σε αυτά τα δημοψηφίσματα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι.

Το μέλλον των περιφερειών της Ουκρανίας 

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin στις 21 Σεπτεμβρίου - την επομένη της ανακοίνωσης των δημοψηφισμάτων στις περιφέρειες Donbass, Kherson και Zaporizhye - δήλωσε ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει την απόφαση των κατοίκων αυτών των περιοχών για το μέλλον τους, την οποία θα λάβουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Όπως εξήγησε ο Oleg Zatsepa, αντιπρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής της Αγίας Πετρούπολης, παρατηρητής από τη Ρωσική Ομοσπονδία, τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων θα πρέπει πρώτα να καθοριστούν και μετά οι αρχές των περιφερειών θα στείλουν αίτημα στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποδεχθεί την ένταξη.
Θα υποβληθεί στην Κρατική Δούμα σχέδιο ειδικού νόμου για την αποδοχή περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και νόμος για την επικύρωση της σχετικής διεθνούς συνθήκης.
Σε αυτό, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, θα καθοριστούν όλες οι προϋποθέσεις για την ένταξη των περιφερειών στη ρωσική νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης