Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία) για Nord Stream: Bλακώδεις οι αιτιάσεις κατά της Ρωσίας – Τι εννοούσε ο Biden;

Peskov (Ρωσία) για Nord Stream: Bλακώδεις οι αιτιάσεις κατά της Ρωσίας – Τι εννοούσε ο Biden;
Ολοένα και περισσότερο εμπλέκονται οι ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Βλακώδεις και παράλογες χαρακτήρισε τις αιτιάσεις που διατυπώνονται κατά της Ρωσίας, ότι αυτή βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος επισήμανε πως την ίδια στιγμή, αμερικανικές εταιρείες που προμηθεύουν με αέριο την Ευρώπη, είδαν αύξηση των κερδών τους.
«Ήταν προβλέψιμο, όπως είναι προβλέψιμα βλακώδες και παράλογο να διατυπώνονται τέτοιες αιτιάσεις κατά της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Peskov, επισημαίνοντας πως αυτή η κατάσταση κάθε άλλο προς το συμφέρον της Ρωσίας είναι.
«Έχουμε χάσει την παροχή ροής αερίου στην Ευρώπη» τόνισε ο Peskov, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια προβληματική κατάσταση που κοστίζει πολύ ακριβά στη Μόσχα.

Τι εννοούσε ο Biden;

Μάλιστα ο Peskov επικαλέστηκε και τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεση των ΗΠΑ να ξεφορτωθούν μια και καλή τον Nord Stream 2.
«Δεν ξέρουμε τι εννοούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή όμως οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται πάρα πολύ για να λαμβάνουν «σούπερ ντούπερ» κέρδη από την προμήθεια αερίου στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Peskov, επισημαίνοντας πως το Κρεμλίνο θα περιμένει να τοποθετηθεί μέχρι να προκύψουν τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας για το τι συνέβη στους αγωγούς.
«Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες από τους Δανούς και τους Σουηδούς» υποστήριξε ο Peskov.

Εμπλέκονται πιο πολύ οι ΗΠΑ

Επιπλέον, ο Peskov κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι γίνεται μέρος της σύγκρουσης.
«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέροντας πως η Ρωσία αντιδρά έντονα στις προτροπές των ΗΠΑ προς το Κίεβο να κάνει χρήση δυτικών όπλων στις επαρχίες των Donbass, Kherson και Zaporizhia.

Δεν θα κάνει διάγγελμα ο Putin

Ερωτηθείς για το εάν ο Putin θα κάνει διάγγελμα για τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις τέσσερις αυτές επαρχίες, ο Peskov υποστήριξε ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας πάντως πως ο Ρώσος πρόεδρος θα μιλήσει στους επικεφαλής των περιοχών αυτών αν και ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Σε ερώτηση για το εάν σχεδιάζεται να επιβληθεί μια αντι-τρομοκρατική επιχείρηση σε αυτά τα εδάφη ο Peskov είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι μέχρι στιγμή, τονίζοντας ότι αυτό εναπόκειται στον πρόεδρο της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης