Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Βιοτέρ: Η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως – Προσβλέπει σε επαναδραστηριοποίηση

tags :
Βιοτέρ: Η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως – Προσβλέπει σε επαναδραστηριοποίηση
Καμία διαγραφή δανείων δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία παρέμειναν στα ίδια επίπεδα
Σχετικά Άρθρα

Αν και το σχέδιο εξυγίανσης έχει εγκριθεί από τα τέλη του 2020, και τότε η Βιοτέρ μας έλεγε στον ισολογισμό πως ξεκίνησε η εφαρμογή του και διασφαλίζονται οι προοπτικές βιωσιμότητας της εταιρείας, σήμερα συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα όσα είχε αναφέρει τότε χωρίς να υπάρχει κάποια βελτίωση.
Στα αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσίευσε σήμερα αναφέρει: Έπειτα από την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσής της από το Πρωτοδικείο Αθηνών (558 / 7-12-2020) και σύμφωνα με τους όρους υλοποίησής του (διαγραφές τραπεζικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων σε προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές) η εταιρεία εκτιμά πως θα βρει νέο βηματισμό και θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά της διεκδικώντας μερίδιο από τον κατασκευαστικό τομέα.
Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου) του Ομίλου, κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσεως, ανήλθε σε 167,792 εκατ. ευρώ (31.12.2021: 163,378 εκατ.).
Η αύξηση του τραπεζικού δανεισμού οφείλεται στο χρηματοοικονομικό κόστος των δανείων.
Σημειώστε πως στον ισολογισμό χρήσης 2020 ο συνολικός δανεισμός ήταν στα 158,4 εκατ. ευρώ και το 2019 στα 149,2 εκατ. ευρώ.
Συνεχίζει όμως η εταιρεία να επαναλαμβάνει όσα ανέφερε και στους προηγούμενους ισολογισμούς: Θα συνεχιστούν και στο Β’ εξάμηνο του 2022 οι προσπάθειές εξυγίανσης της εταιρείας με βάση το σχέδιο που επικυρώθηκε με την υπ’ αριθμόν 558/7.12.2020 και θα επικεντρωθούν κυρίως στην ανάπτυξη και στην επαναδραστηριοποίηση (fresh start) της εταιρείας, προς τούτου:

  1. Θα συνεχιστούν οι ενέργειες εκκαθάρισης των παλιών εργολαβιών με σκοπό την οριστική παραλαβή των έργων και την επιστροφή στις δανείστριες τράπεζες των εγγυητικών επιστολών, γεγονός που ρυθμίζει τις σχέσεις με αυτές (διαγραφή χρεών, ΜΟΔ κλπ).
  2. Θα ενταθούν οι προσπάθειες για την ευδοκίμηση των claims, που λόγω covid, έχουν καθυστερήσει, με θετικό πρόσημο, όπως πιστεύουμε, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα της εταιρείας.
  3. Θα σχεδιαστεί η επιστροφή της εταιρείας στην κανονικότητα με στόχο την διεκδίκηση νέων έργων και την ανάπτυξη του real estate, εκμεταλλευόμενη την πολύχρονη εμπειρία της σε αυτούς τους τομείς Σημειώνεται πως η εισηγμένη διαθέτει περιουσιακά στοιχεία τα οποία προφανώς έχει δεσμευτεί να πουλήσει αξίας 50 εκατ. ευρώ περίπου.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης