Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Έλαστρον – Αύξησε πωλήσεις διατήρησε κέρδη

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Έλαστρον – Αύξησε πωλήσεις διατήρησε κέρδη
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές είχαν πολύ υψηλές εκροές 26,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες μείωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα από 26,5 εκατ. ευρώ σε 3,5 εκατ. ευρώ και αύξησαν το δανεισμό.
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντική άνοδο πωλήσεων 26,3% έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της Έλαστρον και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 98,9 εκατ. ευρώ από 78,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Το μικτό περιθώριο μειώθηκε στο 20,7% από 23,6% με τα EBITDA να αυξάνονται στα 15,2 εκατ. ευρώ από 14,3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να είναι σχεδόν αμετάβλητα στα 10,2 εκατ. ευρώ από 10,3 εκατ. ευρώ.
Η πορεία των πρώτων υλών και οι ελλείψεις επηρέασαν το μικτό περιθώριο με αποτέλεσμα η αύξηση των πωλήσεων να μην επηρεάσει ανάλογα την κερδοφορία.
Ωστόσο με την αποτίμηση στα 37,5 εκατ. ευρώ και με την υπόθεση ότι δε θα υπάρξει επιδείνωση στο δεύτερο εξάμηνο, το p/e αναμένεται εξαιρετικά χαμηλό.
Επιπλέον, τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 91,1 εκατ. ευρώ που δίνουν εξαιρετικά χαμηλό δείκτη p/bv.
Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε στα 52,3 εκατ. ευρώ αλλά υποστηρίζεται από το ύψος των EBITDA (15,1 εκατ. ευρώ)
Συνεχίζοντας το επενδυτικό του πλάνο, ο Όμιλος ολοκλήρωσε εντός του 1ου εξαμήνου την κατασκευή νέων ιδιόκτητων αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων συνολικής επιφάνειας 8,5 χιλ. τ.μ. με στόχο την στέγαση υφιστάμενων αλλά και νέων γραμμών παραγωγής που αναμένεται να βελτιώσουν τον χρόνο παραγωγής και διανομής, να μειώσουν το κόστος, και να εμπλουτίσουν περαιτέρω την γκάμα προσφερόμενων προϊόντων για την κάλυψη νέων αναγκών ζήτησης.
Παράλληλα με στόχο την αποεπένδυση από μη λειτουργικά ακίνητα και την χρηματοδότηση νέων επενδύσεων, ολοκληρώθηκε εντός του 3ου τριμήνου η πώληση βιομηχανικού ακινήτου στον Σκαραμαγκά Αττικής καθώς και Φ/Β σταθμού επί της στέγης του εν λόγω ακινήτου, έναντι συνολικού ποσού 6,9 εκατ. ευρώ το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω την ρευστότητα του Ομίλου.
Στο τέλος εξαμήνου υπήρχαν αποθέματα 54,8 εκατ. ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες 31,5 εκατ. ευρώ.
Πάντως οι λειτουργικές ταμειακές ροές είχαν πολύ υψηλές εκροές ύψους 26,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες μείωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα από 26,5 εκατ. ευρώ σε 3,5 εκατ. ευρώ και αύξησαν το δανεισμό.
Σημειώνεται πως στη μείωση του ταμείου δεν περιλαμβάνεται το υψηλό μέρισμα που έδωσε η εταιρεία, καθώς δόθηκε μετά το τέλος του εξαμήνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης