Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε αποτελέσματα και ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε αποτελέσματα και ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Νωρίς το πρωί τα παράγωγα του DAX έδειχναν άνοδο έως 1%. Λίγη ώρα μετά, έδειχναν άνοιγμα κοντά στο χθεσινό κλείσιμο και λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της γερμανικής αγοράς ο DAX υποχωρούσε άνω του 1% και ήταν και πάλι κοντά στις 12.000 μονάδες. Απίστευτη η μεταβλητότητα. Το άνοιγμα στο Χ.Α. είναι καλύτερο και ενώ υποχωρεί 1,5% ο DAX ο Γενικός Δείκτης χάνει 0,23%. Ήπιες κινήσεις έχουμε στα πρώτα λεπτά.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Το ελληνικό δεκαετές στο 4,882% λίγο χαμηλότερα από χθες, αλλά των άλλων χωρών είναι σημαντικά υψηλότερα. Της Γερμανίας στο 2,24%, της Βρετανίας στο 4,2290% και των ΗΠΑ στο 3,846%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αύριο ολοκληρώνεται η προθεσμία δημοσίευσης. Από αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε διαβάσει δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται ήδη στο δεύτερο εξάμηνο. Η άνοδος των επιτοκίων, το ενεργειακό κόστος και αρκετά ακόμα θα επηρεάσουν και από αυτά που προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε από τις λογιστικές καταστάσεις, ίσως το δεύτερο εξάμηνο για πολλές να είναι χειρότερο από το πρώτο. Θέλει επομένως λίγη προσοχή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Πιέζεται και σήμερα η Coca Cola και επηρεάζει το δείκτη. Μικρές απώλειες για τις τράπεζες και ανοδικά κινούνται ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 33,7 εκατ. ευρώ από 28,5 εκατ. ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Σε άλλο θέμα στη στήλη έχουμε ανάλυση αλλά θα πούμε πως με όσα έγιναν η κερδοφορία είναι ισχυρή και φυσικά μαζί με το ύψος των ιδίων κάνουν την αποτίμηση χαμηλή. Δε μας άρεσε η πορεία των λειτουργικών ταμειακών ροών που ήταν έντονα αρνητική μειώνοντας το ταμείο. Πούλησε ακίνητο η εταιρεία και αυξάνει ρευστότητα. Με μικρό όγκο στο +4,41%.

ΑΔΜΗΕ: Φυσικά και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα με τα καθαρά κέρδη να μειώνονται στα 11,9 εκατ. ευρώ από 20,6 εκατ. ευρώ αλλά νομίζουμε πως όσοι καλύπτουν τη μετοχή το περίμεναν. Αυτό δηλαδή διαβάζουμε στα σχόλια κάποιων αναλυτών. Το επενδυτικό πρόγραμμα προχωράει και η εταιρεία αναφέρει πως λόγω αύξησης του κόστους έγινε αίτημα στη ΡΑΕ και εγκρίθηκε η επαναξιολόγηση κάποιων προϋπολογισμών. Με WACC στο 5,1% τα έσοδα το 2022 αναμένονται στα 300 εκατ. ευρώ και το 2025 στα 413 εκατ. ευρώ. Υποχωρεί οριακά η μετοχή.

ΕΥΑΘ: Καθόλου καλά τα αποτελέσματα με τα καθαρά κέρδη λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους να μειώνονται στις 9 χιλ. ευρώ από 5,9 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να αναμένεται πίεση στη μετοχή, ενώ σημειώνουμε πως η συμπεριφορά της στις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν ήταν καλή και ήδη είχαμε μία πτώση. Κάποιοι προφανώς ήξεραν ή υπέθεταν με βάση όσα είδαν στην ΕΥΔΑΠ. Στο -4,24% και στα 3,84 ευρώ η μετοχή.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Το ενεργειακό κόστος έπληξε και τα δικά της αποτελέσματα. Βουτιά στο μικτό περιθώριο και τα καθαρά κέρδη έπεσαν στα 4,05 εκατ. ευρώ από 10,05 εκατ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά κατά 18%.

MEVACO: Εντυπωσιακό το εξάμηνο και δεν είναι μόνο η αύξηση των πωλήσεων και των κερδών. Εξαιρετικά πήγαν οι λειτουργικές ταμειακές ροές (εισροές 6,1 εκατ. ευρώ), καταφέρνοντας να μειώσουν τα δάνεια, να αυξήσουν το ταμείο και να είναι με αρνητικό συνολικά καθαρό δανεισμό. Στο +9,52% και στα 2,30 ευρώ με μικρό όγκο.

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ: Γράφαμε πριν 10 μέρες σχεδόν με αφορμή την καλή εικόνα που είχαν στο ταμπλό και αναφορικά με τη Δομική Κρήτης: «Λέτε να δούμε καμία κίνηση τώρα που αναμένονται και έργα στην Κρήτη;» Φαίνεται πως υπάρχουν επαφές για εξαγορά με δημόσια πρόταση, αλλά χωρίς να σημαίνει πως θα φύγει από το Χ.Α. ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σχήμα θέλει και την ΕΚΤΕΡ. Στο +16% άνοιξε η Δομική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης