Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Ρωσία και επίσημα από αύριο 30/9 Donbass, Kherson, Zaporizhia - Ομιλία Putin στο έθνος

Στη Ρωσία και επίσημα από αύριο 30/9 Donbass, Kherson, Zaporizhia - Ομιλία Putin στο έθνος
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Vladimir Putin θα απευθυνθεί με μια «σημαντική ομιλία» προς το έθνος
Σχετικά Άρθρα
Η ώρα της αλήθειας για τις τέσσερις υπό ρωσική κατοχή επαρχίες της Ουκρανίας - Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia -, οι οποίες μετά τα πρόσφατα δημοψηφίσματα αποφάσισαν την ένταξη τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, ήρθε καθώς όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, αύριο Παρασκευή 30/9 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin θα υπογράψει τις συνθήκες για την ένταξη των περιοχών αυτών στη Ρωσία.
«Αύριο στις 15:00 στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, στην Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή για την υπογραφή συμφωνιών για την είσοδο νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Θα υπάρξει σημαντική ομιλία του Προέδρου Putin σε αυτή την εκδήλωση» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Διαμελισμός Ουκρανίας

Με την κίνηση αυτή, οριστικοποιείται ένας ακόμα διαμελισμός της επικράτειας της Ουκρανίας, η οποία βλέπει μέσα σε μια εβδομάδα να της αφαιρείται ένα ακόμα 15% της έκτασης της.
Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί ο διαμελισμός του 2014, όταν και η Κριμαία - με τον ίδιο τρόπο δηλαδή μέσω δημοψηφίσματος - είχε ενταχθεί στη Ρωσία.
Από την πλευρά του το Κίεβο, όσο και σύσσωμη η Δύση, υποστηρίζουν πως τα δημοψηφίσματα δεν έχουν καμία νομιμότητα, πως δεν τα αναγνωρίζει, πως είναι παράνομα και πως θα κάνει τα πάντα για να τα πάρει πίσω.
Και σε αυτήν την περίπτωση, το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η αντίδραση της Μόσχας σε περίπτωση που οι Ουκρανοί, με τη στήριξη των Δυτικών, εξαπολύσουν μαζικές επιθέσεις κατά των εδαφών αυτών, τα οποία και επίσημα πλέον, η Ρωσία τα θεωρεί δικά της.
Υπενθυμίζεται πως τόσο ο πρόεδρος Putin όσο και κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο που έχει στη διάθεση της - ακόμα και πυρηνικά - για να υπερασπίζει και να προστατεύει τα εδάφη της.

Στη Μόσχα οι ηγέτες των επαρχιών

Ήδη στη Μόσχα για την τελετή αυτή βρίσκονται οι ηγέτες - οι διορισμένοι από τη Ρωσία - των τεσσάρων αυτών επαρχιών προκειμένου να δώσουν το παρών στην τελετή της ένταξης του στη Ρωσία.
Οι τέσσερις αυτοί ηγέτες αναμένεται να γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο Putin.
Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ,τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσουν τις προσεχείς ημέρες κείμενο, με το οποίο θα επισημοποιείται η προσάρτηση, ενώ σε αυτά αναμένεται να απευθυνθεί και ο Ρώσος πρόδρος.

Τα δημοψηφίσματα

Υπενθυμίζεται από τις 23 ως τις 27 Σεπτεμβρίου έγιναν δημοψηφίσματα με το ερώτημα της ένταξης στη Ρωσία στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk καθώς και στις περιοχές Kherson και Zaporyzhye.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης του 100% ψηφοδελτίων, στο Donetsk το 99,23 όσων συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία, στο Luhansk (LPR) το 98,42%, το 87,05%  στην περιοχή Kherson και το 93,11% στην περιοχή Zaporozhye.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης